General

Avià comença les obres de l’Hotel d’Entitats

Les obres de construcció de l’Hotel d’Entitats d’Avià ja estan en marxa. El nou equipament, ubicat a l’edifici de l’antic Ajuntament i de les escoles velles, estarà acabat a finals d’aquest any i es posarà a disposició de totes les associacions del poble i dels veïns d’Avià perquè hi puguin fer reunions, tallers, exposicions i activitats diverses. La idea és que sigui un espai versàtil, que faci la funció de local social i cultural del poble.
L’Hotel d’Entitats tindrà una planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi haurà un vestíbul, dues sales polivalents que es podran ajuntar per fer-hi reunions, xerrades, cursos… i també un espai més gran que serà la seu del telecentre i de la biblioteca d’Avià. Actualment a Avià no hi ha biblioteca i es fa servir la de l’escola Santa Maria, per això un cop s’estrenin aquestes noves instal·lacions el poble guanyarà una biblioteca equipada amb ordinadors, que alhora serà una sala de lectura i consulta, i una aula d’informàtica.
A l’entrada de l’Hotel d’Entitats s’hi col·locarà una exposició permanent que mostrarà l’evolució del poble a l’entorn de l’agricultura.
A la primera planta hi haurà la sala més àmplia de l’Hotel d’Entitats, un gran espai amb una vidriera lluminosa, on es podran fer reunions, actes o assajos de la Coral Santa Maria d’Avià o de la Banda, entre d’altres activitats. I també hi haurà dues sales més a disposició de les associacions del poble o de persones que les demanin a nivell particular.
I a la segona planta, hi haurà l’Espai Jove, amb tres sales, destinat exclusivament a les entitats juvenils i als joves en general.
Les obres de l’Hotel d’Entitats d’Avià tenen un cost d’uns 700.000 euros.

Comentaris