General

La pel·lícula “Pa Negre” arriba als cinemes

Avui s’estrena a tot l’estat la pel•lícula “Pa Negre”, inspirada en el bestseller d’Emili Teixidor i dirigida per Agustí Villaronga. En el rodatge del film van participar una quarantena d’extres del Berguedà, que van ser seleccionats en un concorregut càsting a Berga. I és que una part de la pel•lícula, que parla de la postguerra a la comarca d’Osona, va ser rodada a la colònia de Cal Vidal.
Això sí, Berga encara haurà d’esperar per veure “Pa Negre”, tot i que la pel•lícula es projecta a partir d’avui a 65 cinemes, 35 dels quals fora de Catalunya, un fet poc habitual en una pel•lícula catalana d’aquestes característiques. L’estrena ve precedida per la bona rebuda que la cinta va tenir al festival de cinema de Sant Sebastià, on una de les actrius Nora Navas, va guanyar la Concha de Plata a la millor actriu. Altres dels intèrprets del film són actors i actrius consolidats com Sergi López, Eduard Fernández i Laia Marull; a més del nen de 12 anys Francesc Colomer, que va ser escollit entre 200 nens d’Osona.
“Pa Negre” està basada en el llibre d’Emili Teixidor del mateix títol i se centra en els anys de la postguerra a la Catalunya rural. L’eix central del film és la devastació moral que produeix la guerra sobre la població civil, en especial en el personatge de l’Andreu, el nen protagonista.

Comentaris