Avià organitza aquest dissabte un concert amb el grup Betagarri per proclamar la pubilla

Avià celebra demà, dissabte, la Festa del Pubillatge amb un concert del grup basc Betagarri i de les formacions berguedanes Antídot i Eskac i Mat. L’Ajuntament del poble ha volgut que la celebració tingués un format atractiu per a la gent jove, amb la intenció de “donar un aire més modern a una tradició tan arrelada” com la proclamació de la pubilla, les dames d’honor i l’hereu, que durant un any representaran Avià arreu. Per tercer any, la celebració s’organitza amb la implicació del jovent del poble, que participa en tots els aspectes organitzatius de la celebració. Des dels detalls de l’acte de proclamació fins a la logística, contractació i pagament del concert, una tasca que va a càrrec del Grup de Joves d’Avià.
La pubilla, les dames i l’hereu s’han escollit amb els vots de totes les entitats d’Avià i de l’Ajuntament. Els guanyadors de les votacions es donaran a conèixer en l’acte de proclamació que es farà aquest dissabte a 2/4 de 8 del vespre a la sala polivalent de l’Ateneu d’Avià. Això sí, ja se sap que l’hereu serà el mateix de l’any passat perquè enguany no hi havia candidats amb l’edat per assumir el títol. L’acte també servirà per acomiadar la pubilla d’aquest any, Laia Andreu, que durant aquests mesos, també ha estat escollida pubilla de les comarques barcelonines i segona dama d’honor de Catalunya.
Per a l’ocasió es desplaçaran fins a Avià més de 150 persones de tot Catalunya vinculades al món del pubillatge. Per rebre’ls, cap a les 6 de la tarda, es farà una cercavila amb els geganters i els grallers d’Avià, que acabarà a l’Ateneu. La intenció és, segons el regidor de Joventut, Gerard Ortega, que sigui una jornada amb un marcat caràcter festiu i jove.
El concert començarà a les 12 de la nit, a l’Ateneu. Les entrades costen 10 euros anticipades i 13 si es compren el dia del concert. Es poden adquirir anticipadament al bar Ateneu i la perruqueria Janina (Avià); a DeCine, Rock&Classics, bar Cal Negre, bar La Granja i bar La Ginesta (Berga); al bar Gironella (Gironella), i al Kursaal (Manresa). També es poden reservar enviant un correu electrònic a l’adreça gjavia@gmail.com, indicant el nom complet, una adreça electrònica i un número de telèfon. Això sí, s’hauran de recollir abans de 2/4 d’1 de la nit.

X