General

Rècord de visitants al Museu del Ciment Asland, de Castellar de n’Hug, amb 12.400

EL Museu del Ciment Asland, al Clot del Moro, a Castellar de n’Hug, tanca la temporada 2010 amb un augment del nombre de visitants de gairebé el 50%. Des de la Setmana Santa, a finals de març, fins l’1 de novembre, han passat per aquest museu de l’alt Berguedà unes 12.400 persones, que representa gairebé 4.000 persones més que l’any passat.
Des que es va obrir el Museu, el 2002, és l’any que més visitants han passat pel museu, ja que fins ara no s’havien superat els 10.000. Unes xifres molt positives segons Anna Garcia, coordinadora del Museu del Ciment.
Els responsables del Museu Asland atribueixen l’augment de visitants principalment a l’obertura al públic de nous espais, sales i racons industrials de l’antiga cimentera; a l’ampliació de l’horari amb obertura del museu matí i tarda; i a l’èxit obtingut amb el paquet turístic combinat per a particulars i grups que inclou el Tren del Ciment (que enguany ha incorporat una nova locomotora i ha pogut doblar la capacitat de passatgers), els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet i el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug.
Aquesta temporada 2010 ha estat la millor pel Museu del Ciment en nombre de visitants, fet que satisfà als responsables i que els anima a anar creixent. Aquesta és la idea: seguir en la mateixa línia que fins ara i continuar oferint activitats conjuntes. En aquest sentit, Anna Garcia ha avançat una novetat de cara la temporada que ve, la del 2011, que és l’estrena d’un taller que es farà una part als Jardins Artigas i l’altra al Museu Asland. Són propostes conjuntes per potenciar el turisme en aquesta zona de l’alt Berguedà.
Ara, amb l’inici de la temporada d’hivern, tot i que el Museu del Ciment està tancat al públic els caps de setmana, es continuen oferint visites guiades amb reserva prèvia per a grups i particulars. Per a més informació podeu trucar al telèfon 93 825 70 37 o 93 825 70 77.

Estic amb tu

Comentaris