General

La Molina ja està a punt per rebre els 600 esportistes que participaran als mundials de snowboard

L’estació d’esquí de La Molina, que en part pertany a Bagà, acollirà a partir de demà i fins al pròxim dia 22 (dissabte de la setmana que ve) els campionats mundials de snowboard. Es tracta de la prova més important que ha tingut lloc mai a la Cerdanya i converteix a La Molina en la primera estació dels Pirineus i de l’estat espanyol que acull un mundial d’aquesta especialitat. Ho fa amb un rècord de participants, ja que la inclusió d’una nova modalitat, la de slopestyle, ha elevat la xifra d’esportistes a gairebé 600. En total es disputaran cinc especialitats, tres de les quals són olímpiques. Són la de half pipe, o mig tub, l’snowboard cross i el paral•lel, tant gegant com l’eslàlom, a les quals cal sumar el big air (que es disputarà al Palau Sant Jordi de Barcelona) i l’slopestyle. La família esportiva que aquests pròxims dies farà estada a La Molina superarà les 1.000 persones.
L’organització d’aquests mundials de surf de neu ha estat tot un repte per a l’estació d’esquí, que porta deu anys acollint campionats d’alt nivell ja siguin d’Europa o del món. La cap de màrqueting de La Molina, Montse Coronas, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga que els mundials “han estat la cirereta a l’esforç” fet en aquests anys i remarca que es tracta de tot un examen de cara a la possible candidatura de Barcelona i els Pirineus per organitzar els Jocs Olímpics d’hivern del 2022.
Una cita esportiva com tot un mundial és una gran moguda que al Berguedà li agafa molt de prop. Bagà és un dels tres municipis als quals pertany La Molina i un dels que més intensament ha viscut la preparació del campionat. A la comarca, s’ha pogut veure com aquests mundials de snowboard han anat acompanyats d’una àmplia campanya de promoció, la qual ha fet especial èmfasi a les escoles. L’organització té previst que cada dia assisteixin a les diferents proves uns 500 escolars de les comarques properes a l’estació, mentre que del Berguedà i la Cerdanya unes 800 persones aniran a la cerimònia inaugural de dissabte al Palau Sant Jordi.
Els mundials de snowboard començaran demà amb les primeres sessions d’entrenament i les classificacions, però la cerimònia inaugural es farà dissabte al Palau Sant Jordi i es preveu que sigui espectacular. En l’apartat estrictament esportiu, es preveu un alt nivell ja que està confirmada la participació de molts dels medallistes dels anteriors mundials, que es van fer a Corea del Sud.

Estic amb tu

Comentaris