General

L’Ajuntament de Berga desencalla el tràmits per actuar al carrer Harmonia

L’Ajuntament de Berga desencalla la principal actuació del Pla de Barris, que és la millora del carrer Harmonia (al barri vell), gràcies a un acord amb la família Pujals, propietària de diversos habitatges del carrer. La compensació, pactada fa anys, es podrà fer ara gràcies a una modificació puntual del pla general a la zona de Casampons per a la requalificació d’uns terrenys. Els propietaris de les cases expropiades són els mateixos, que sortiran beneficiats de la requalificació a Casampons. El cost de l’expropiació es compensarà amb els beneficis de la requalificació, tot i que quedarà un diferencial de 130.000 euros (entre el que s’hauria de pagar per les expropiacions i els beneficis de la requalificació), que l’Ajuntament haurà de pagar abans de finals de 2014. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, diu que és clau desencallar aquest projecte, que és el més important del Pla de Barris i requereix una inversió d’1,4 milions d’euros.
Els dos punts referents a la modificació del pla general i a l’expropiació de les cases del carrer Harmonia es van aprovar al ple d’ahir a la nit a l’Ajuntament, amb els vots a favor de CiU, ERC i el regidor Saña. El PSC hi va votar en contra, segons va argumentar el portaveu socialista, Dani Bullich “perquè l’Ajuntament en pot sortir perjudicat, ja que segons els terminis, el consistori haurà d’haver pagat els 130.000 euros de l’expropiació de les cases del carrer Harmonia abans d’acabar el 2014, mentre els propietaris dels terrenys de Casampons potser no hauran fet encara la urbanització de la zona”
Els regidors de la CUP es van abstenir en el punt sobre la modificació del Pla General a Casampons, però van votar favorablement a l’expropiació de les cases del carrer Harmonia perquè creuen imprescindible aquesta acció per completar les actuacions del Pla de Barris. Segons la regidora independentista Anna Maria Guijarro, tot i que estan en contra del model d’urbanització de Casampons, la construcció d’un nou vial a la zona que inclou el projecte d’urbanització és totalment necessària.
Aquesta futura urbanització del sector sud 4 de Casampons té una superfície de 68.000 metres quadrats amb la previsió de construir-hi més d’un centenar de cases unifamiliars.
Al ple ordinari d’ahir també es va aprovar per unanimitat una moció conjunta de CiU, ERC i la CUP sobre el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles catalanes i una moció de la CUP per a la promoció de l’esport a la ciutat.

Estic amb tu

Comentaris