General

El romànic a través de l’objectiu del fotògraf Faust Guitart, a Berga

“El Romànic, la mirada de Faust Guitart” és el nom de l’exposició de fotografies que es va inaugurar dissabte al vestíbul del Pavelló de Suècia de Berga, davant d’un centenar de persones. La mostra, formada per 26 fotografies d’elements romànics del Berguedà, triades per la historiadora Dolors Santandreu, inclou com a novetat, una fotografia en tres dimensions que el visitant pot veure en tota la seva profunditat. El director de l’Arxiu Comarcal del Berguedà, Xavier Pedrals, destaca la importància documental de les fotografies de Faust Guitart sobre el Romànic, la seva gran passió.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va destacar la importància del llegat de Faust Guitart i les seves dues grans passions, el romànic i la fotografia. La presidenta dels Amics del Romànic, Carme Sellés, va posar en valor la gran aportació de Faust Guitart a l’entitat, al llarg dels anys. La inauguració també va comptar amb les intervencions del conseller comarcal de Cultura, Vicenç Linares, i de Fermí Riu de Ràdio Berga, com a entitats organitzadores juntament amb l’Arxiu Comarcal. També hi van intervenir familiars de Faust Guitart, que van agrair als organitzadors les activitats realitzades.
Aquesta exposició, juntament amb el calendari 2011 de Ràdio Berga, conforma l’homenatge de la ciutat a Faust Guitart, qui va ser president dels Amics del Romànic del Berguedà durant nou anys. L’exposició es podrà veure fins a mitjans de febrer al vestíbul del Pavelló de Suècia i llavors viatjarà a diversos pobles de la comarca.

Estic amb tu

Comentaris