General

Berga tindrà un club de fumadors d’aquí a poques setmanes

Berga tindrà un dels primers clubs de fumadors de Catalunya. Obrirà a finals d’aquest mes de gener o principis de febrer i inicialment comptarà amb una vintena de socis. Els clubs de fumadors són l’única excepció a la nova Llei antitabac que va entrar en vigor el 2 de gener i per tant són l’única manera de poder fumar en un establiment públic complint amb la normativa.
El club de fumadors de Berga estarà ubicat en un local de 120 metres quadrats al carrer Barcelona, número 1, al costat del bar l’Erich, encara que la iniciativa no neix dels responsables d’aquest establiment sinó d’un grup d’amics que fa més de sis mesos, en vistes de l’arribada de l’enduriment de la Llei, van decidir “fumar amb tolerància”, segons ha dit a Ràdio Berga el president del Club de Fumadors del Berguedà, José Raúl Pineda.
Per complir amb la nova Llei s’han de constituir com a entitat sense ànim de lucre, tenir uns estatuts i un reglament intern. Uns tràmits que ja tenen molt avançats, tot i que encara els falten alguns dels permisos. A més, el local on s’ubiqui el club també ha de complir uns requisits tècnics pel que fa als sistemes d’extracció d’aire. El club berguedà estarà obert exclusivament per als socis, que segons la normativa interna, hauran de ser majors de 25 anys. L’objectiu dels impulsors de la iniciativa és disposar d’un espai on poder fumar sense molestar als que no tenen aquest hàbit i alhora fer servir el local per fer-hi xerrades i actes culturals. Segons el president del club, es tracta d’una bona solució davant la prohibició de fumar a bars i restaurants.
Per formar part del club, els socis pagaran una quota inicial anual de 30 euros, que inclourà una targeta electrònica que els permetrà entrar al local sempre que ho vulguin. Per a més informació es pot trucar al telèfon del club, que és el 618.40.79.41.
FOTO: Imatge d’un club de fumadors. El de Berga s’ubicarà al carrer Barcelona

Estic amb tu

Comentaris