General

Els principals partits a l’oposició a Berga no tenen candidat, a quatre mesos per a les municipals

Demà faltaran tot just quatre mesos per a les eleccions municipals que es faran el 22 de maig i a Berga els principals grups a l’oposició encara no tenen candidat. Mentre CiU, que ha governat en aquest mandat en minoria (amb el suport puntual de la CUP), té clar que l’actual alcalde repetirà com a cap de llista, ni PSC, ni CUP, ni ERC, tenen candidat. Les principals formacions sense candidat s’insisteix que el més important és presentar un bon programa per a la ciutat més enllà del nom de la persona que encapçali finalment la llista.
Així ho ha assegurat a Ràdio Berga, Dani Bullich, portaveu del PSC des que Ramon Camps, alcalde en l’anterior mandat, va abandonar la política. Segons Bullich, menys de quatre mesos és temps suficient per donar a conèixer un candidat, ja que “el que compta és el contingut del projecte i els elements de transformació” que es plantegin per a la ciutat. El portaveu socialista ha explicat que la seva formació està seguint “estrictament” el calendari marcat a nivell català per l’executiva nacional del PSC, que “preveu que al llarg del gener i el febrer es facin públics els caps de llista i les candidatures a les municipals”. El socialistes a Berga estan valorant diferents noms de candidats, entre els quals hi ha el del mateix Bullich, encara que ell no es considera favorit i assegura que són molts els membres del PSC que podrien ser candidats. En aquest mandat, la representació dels socialistes és de sis regidors a l’Ajuntament, fet que els ha situat com al principal grup de l’oposició.
També ha estat a l’oposició, tot i que donant suport puntual a l’equip de govern de CiU, la CUP, que compta amb dos regidors. Per a les eleccions el seu portaveu Natxo Romero no repetirà, la qual cosa deixa vacant la posició de candidat. Com els socialistes, la formació independentista tampoc no compta encara amb un número 1 adjudicat. Romero ha explicat a Ràdio Berga que estan treballant en l’elaboració del seu programa electoral, el qual incorporarà els punts del programa marc de la CUP, alguns de nous i els que els hi han quedat per desenvolupar de l’últim programa. L’actual portaveu de la CUP ja ha anunciat que el candidat serà una cara nova, és a dir, alguna de les persones que recentment s’han incorporat a la formació. El programa electoral de la CUP estarà enllestit entre març i abril, però abans s’anunciarà el candidat.
Tampoc té candidat ERC, que en les passades eleccions va passar de tres regidors a un de sol.

Estic amb tu

Comentaris