General

Anna Maria Guijarro: “l’objectiu de la CUP a Berga és créixer”

La CUP de Berga pretén créixer en nombre de vots i de regidors a les eleccions municipals del maig. Ho ha dit la cap de llista de la formació independentista, Anna Maria Guijarro, en una entrevista a Ràdio Berga. S’ha mostrat convençuda que “la bona feina feta per la CUP”, ha dit, donarà fruits, i “sumarem”. Per tant, es vol passar dels dos regidors actuals (a l’oposició) a com a mínim tres. “L’objectiu és créixer, no ens fa por. I tampoc ens faria por governar”.
No els faria por governar però si no guanyen no formaran part de l’equip de govern. La CUP descarta ja d’entrada qualsevol tipus de pacte postelectoral amb un altre grup polític per sumar i governar plegats a l’Ajuntament de Berga.
La línia de la CUP és “que governi el partit que guanyi les eleccions”, ha dit Guijarro. Mantindran el posicionament d’ara fa quatre anys en el debat d’investidura del nou alcalde o alcaldessa. Es van abstenir, “facilitant la investidura de Juli Gendrau perquè era el grup que havia guanyat les eleccions”.
Els membres de la formació pensen que si hi tornés a haver un govern en minoria no és dolent sinó que comporta més debat i participació. Aquesta ha estat, precisament, una de les premisses de la CUP, participar en les decisions de l’equip de govern de CiU aportant propostes, alternatives, mocions i esmenes. Segons Anna Maria Guijarro estan contents amb la feina feta i amb “l’oposició constructiva”, a diferència, ha ressaltat, “de l’oposició de desgast que han fet altres grups, despertant-se l’últim any fent feina per demostrar que treballen”.
De les iniciatives de la CUP que han tirat endavant, Guijarro n’ha destacat per exemple la millora laboral a les contractacions que fa l’Ajuntament, i els canvis a la tarifa de l’aigua per penalitzar als que no en fan un ús responsable. També ha lamentat que no se’ls hagin tingut en compte temes com ara la participació activa d’entitats i ciutadania a l’Ajuntament, entre d’altres. És més crítica però amb el fet que no hagin prosperat acords de plens, que hi hagi hagut “incompliments” com fer l’estudi del personal de l’Ajuntament per reduir la despesa del capítol 1 de pressupostos. I sobretot, retreu al govern de CiU “no ser capaços de sanejar econòmicament el consistori i resoldre el deute als proveïdors”.
L’economia és un dels temes en què incidiran en el seu programa electoral, amb què s’està treballant i a partir de dissabte començaran els punts de trobada. Són reunions obertes a la ciutadania perquè hi aportin propostes.

Estic amb tu

Comentaris