General

El festival Gargall amplia la seva programació i arriba al Berguedà

El festival Gargall, que presenta propostes musicals basades en l’experimentació i les noves sonoritats, farà parada aquest any al Berguedà. El certamen es desenvoluparà durant tot el mes de març a Manresa però enguany incorpora com a novetat un “tour” per algunes comarques veïnes. Passarà per Solsona i Vic i també per la Font del Balç, a tocar de Gironella. Serà el dissabte 19 de març, a partir de les 6 de la tarda, i hi actuaran els berguedans No Parfum i els manresans Toia. És la primera vegada que el Gargall surt del Bages i la idea és, segons els organitzadors, “enfortir els vincles intercomarcals i difondre la cultura del soroll i de la experimentació a la Catalunya central”. De fet, el Gargall sempre ha rebut públic de fora de Manresa, però sol ser de l’àrea metropolitana de Barcelona, per això ara anirà a buscar el públic de les comarques veïnes.
Aquesta gira de concerts serà una de les novetats del festival d’aquest any, una altra és un espectacle de producció pròpia amb la música del compositor manresà Josep Maria Mestres Quadreny (Manresa, 1929), a càrrec de la formació Toia.
Eduard Finestres és el director musical del certamen i membre de Setge Musical, l’entitat que l’impulsa, ha destacat a Ràdio Berga que enguany, el Gargall fa un salt pel que fa a la durada, ja que si en la primera edició la seva programació va ocupar un cap de setmana ara ja és de tot un mes, del 3 al 27 de març. Així el nombre de propostes i formacions que hi passaran també ha crescut, augmentant encara més l’eclecticisme del festival. Hi haurà una trentena de formacions, algunes de l’escena local, però també n’hi haurà d’altres punts de l’estat i de països com França, Itàlia i Alemanya, a més de Llatinoamèrica i Singapur.
La programació del Gargall no només inclou concerts. El 26 de març es faran unes jornades d’arxius amb taules rodones, debats, projeccions i mercat d’intercanvi sonor i també hi haurà una exposició de Rai Escalé.
Un altra firma berguedana al Gargall d’aquest any és la del vídeo promocional, que ha anat a càrrec del fotògraf berguedà Jordi Plana.
Tota la programació del festival es pot consultar al web gargall.net.

Estic amb tu

Comentaris