General

L’Ajuntament de Gironella organitza activitats a la biblioteca per augmentar-ne el nombre d’usuaris

L’Ajuntament de Gironella vol que els veïns de la vila utilitzin més la biblioteca, situada a les dependències de l’institut Pere Fontdevila i que no és gaire concorreguda. Per això, el consistori ha organitzat un programa d’activitats que vol atreure-hi nous públics. Aquestes activitats comencen avui mateix, a les 6 de la tarda, amb “L’hora del conte”, que fins ara no s’havia fet mai a Gironella. La sessió d’avui té el títol de “La Casa del Titellaire” i anirà a càrrec de Dani Màgyc, està pensada per a infants de 3 a 8 anys i un dels seus objectius és donar l’oportunitat de conèixer la biblioteca als més petits, així com també als adults, tenint en compte que acompanyen els infants, doncs que també vegin de primera mà els serveis d’aquest espai.
Altres iniciatives que s’han portat a terme han estat traslladar la biblioteca a la piscina un dia per setmana durant l’estiu passat i establir un punt de lectura al Casal de la Gent Gran, segons ha comentat al programa “Berguedà Nit” de Ràdio Berga l’alcalde de Gironella, David Font. A més, recentment la biblioteca ha instal·lat un apartat amb les darreres novetats del mercat editorial, i properament, en especial de cara a Sant Jordi, es programaran presentacions de llibres, exposicions i altres activitats relacionades amb la cultura.
Tot plegat amb la intenció que més persones utilitzin aquest espai, que pel fet d’estar dins l’institut alguns creuen que és d’ús exclusiu per als alumnes del centre. Per això l’Ajuntament treballa per intentar aconseguir “les ajudes necessàries per crear una biblioteca en un espai propi”. Sobre el possible indret on s’ubicaria la futura biblioteca de Gironella, l’alcalde explica que ja s’ha parlat d’alguns emplaçaments però no tots són de titularitat municipal i per això no els ha volgut detallar. En qualsevol cas, assegura que busquen una ubicació que sigui “cèntrica i accessible per a tothom”.

Estic amb tu

Comentaris