Cars Berga

General

L’alcalde de Berga donarà “en mà” al Síndic els informes que reclama

L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, lliurarà en mà els quatre informes als quals el Síndic de Greuges encara no ha pogut tenir accés, tot i els múltiples requeriments, i pels quals, una vegada més, el consistori va ser inclòs en el llistat dels que obstaculitzen la feina d’aquest organisme, encarregat de defensar els ciutadans davant les administracions públiques.
En el darrer informe anual del Síndic al Parlament, el de Berga era un dels quatre ajuntaments que es consideraven que havien posat entrebancs a la feina del Síndic. Ara, el consistori ha anunciat que ja disposa d’aquests informes i que s’entregaran la setmana que ve en una visita que el Síndic, Rafel Ribó, té previst fer a Berga.
Gendrau va anunciar aquesta cita en resposta a una pregunta del portaveu del PSC al ple de l’Ajuntament, Dani Bullich. L’alcalde va reiterar que no hi ha hagut voluntat d’entorpir la feina del Síndic i que dels 37 informes sol•licitats només aquests 4 no s’havien pogut lliurar. En la seva argumentació, Gendrau va recordar també que el departament d’Educació, on Bullich treballava fins al canvi de Govern, tampoc no havia complert amb el Síndic.
En el ple d’ahir també es va saber que el passat 21 de març es va fer un decret d’alcaldia per ordenar als serveis municipals que remetessin els quatre informes al Síndic. Gendrau va destacar que “s’ha anat seguint el procediment” que tocava i que hi ha hagut dues reunions dels tècnics municipals amb l’adjunt del Síndic.

Comentaris