Cars Berga

General

L’IES de Berga participa en el programa ‘No siguis Manolo, no siguis Maripili’

Cent instituts catalans, entre ells l’Institut Guillem de Berguedà, participen en el programa “No siguis Manolo, no siguis Maripili” amb l’objectiu de lluitar contra els estereotips establerts entre homes i dones.
La iniciativa és impulsada per la Universitat Pompeu Fabra i busca formar professors de secundària perquè fomentin entre els seus alumnes actituds que afavoreixin la igualtat d’homes i dones, ja que es creu que aquestes actituds tenen el seu origen a l’adolescència.
La “síndrome Manolo” és la que pateixen els homes que tenen actituds prepotents, arrogants i agressives per por al fracàs. En canvi, la “síndrome Maripili” la tenen les dones que deformen la seva identitat per por al rebuig en un sistema masculí fins arribar a una situació de submissió respecte a l’home, segons ha dit la directora del programa, Carme Garcia.
El programa, que està en fase experimental, s’ha presentat aquest dijous a l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la UPF i té el suport de l’Obra Social de La Caixa.

Comentaris