General

Autors novells berguedans presenten novetats literàries durant el Dia del Llibre

Durant la diada de Sant Jordi també se celebra el Dia del Llibre. En aquesta ocasió, el gremi de llibreters ha pronosticat que els catalans compraran 1,7 milions de llibres per Sant Jordi, una xifra similar a l’assolida l’any passat. Enguany, la literatura tindrà com a novetat diverses obres d’autors berguedans que s’estrenen aquest Sant Jordi. Són llibres de gèneres diferents i per a tot tipus de públic. Per exemple, la pobletana Josefina Elias, ha escrit un llibre juvenil ambientat als anys quaranta sobre les aventures d’una colla d’amics. L’obra es titula ‘Les aventures d’en Ton i la colla a la vall de Lillet’ i l’autora ha volgut donar a conèixer als nens i nenes els jocs i la forma de vida dels seus avis. Elias ha explicat a Ràdio Berga que ja fa temps que va començar a escriure les aventures i desventures d’aquest nois tan trapelles, però que no s’havia imaginat mai que sortirien a la llum.
Un altre exemple és el del berguedà Albert Prat. Prat és cuiner professional i el seu interès per la cuina internacional l’ha portat a elaborar un receptari de cuina per a principiants i per a persones que vulguin aprofundir el seu coneixement en la cuina d’altres països. El llibre recull 70 receptes diferents, entre les que en destaca la ‘copa saida’, unes postres de xocolata desfeta amb maduixes i nata muntada. El receptari s’anomena ‘La cuina del Tabaler petit’ i el títol és un homenatge que l’autor fa al seu avi, el qual va ser Tabaler de la Patum de Berga durant molts anys. Finalment, la baganesa Ana Mari Madrid, traurà al mercat la novel•la ‘Pasaje de ida’, un llibre que relata la història entre dues amigues, amb la violència de gènere com a eix principal d’aquesta història.
En referència a les novetats literàries trobem títols d’autors berguedans consagratshi podem trobar ‘La casa cantonera’, de Sílvia Alcántara; ‘A reveure, Espanya!’, de Jordi Cussà; ‘Paraules sobre paraules’, de Mossèn Climent Forner ,‘Col•loquis amb la vida’, de Joaquim Sala; ‘Queralt, el santuari de la Mare de Déu’, de Ramon Felipó o ‘Bojos pel futbol’, del ninotaire Jaume Capdevila ‘KAP’. Aquestes són algunes de les propostes que ens ofereixen els autors de la comarca per endinsar-nos en el món de la literatura.

Comentaris