General

Carme Prada lidera la candidatura de Plataforma per Catalunya a Berga

Plataforma per Catalunya (PxC), el partit d’ideologia xenòfoba liderat per Josep Anglada, presentarà candidatura a Berga per a les properes eleccions municipals. Carme Prada, propietària d’una parada de fruita al Mercat Municipal, serà l’encarregada de liderar la llista d’aquesta formació política. Prada ha confirmat a Ràdio Berga la seva candidatura i ha dit que ha estat una decisió tardana perquè calia buscar un partit que s’adiés a la seva ideologia. La fruitera ha afegit que “s’està produint una situació desfavorable pels ciutadans de Berga, en favor dels nouvinguts” i que s’ha vist obligada a presentar-s’hi.
Prada que ha passat per partits polítics tan diversos com Estat Català o el Partit Republicà Català, amb aquest últim va ser cap de llista en les passades eleccions municipals del 2007 a Berga, ha manifestat que sempre ha integrat formacions independentistes perquè creia que era el que necessitava el país, però que la corrupció manifesta en alguns partits ha provocat desconfiança en el sistema.
Durant els comicis electorals del 2007, PxC va presentar setze candidatures a Barcelona, vuit a Tarragona , setze a Lleida i una a Girona. Va obtenir 17 regidors, doblant amb escreix els resultats de les eleccions del 2003. Actualment, la PxC té regidors a 6 localitats catalanes: Vic, Manlleu, el Vendrell, Roda de Ter, Manresa i Olot. A Vic és la segona força més votada, i té presència als consells comarcals del Baix Penedès i d’Osona.

Comentaris