General

Ramon Camps Companyó recull en un llibre les seves memòries com a immigrant a França

Donar a conèixer la tasca feta en l’àmbit social, després d’integrar-se al país d’acollida. Aquest és l’objectiu del llibre de memòries “La integració d’un immigrant” de Ramon Camps Companyó. L’autor va néixer a Bagà el 1934 i va emigrar a França acabat el servei militar. La seva vida va continuar a la ciutat de Mulhouse, on al llarg de la seva vida ha format part de diverses iniciatives socials, lluitant contra les injustícies i creant una de les associacions de veïns més importants d’aquesta localitat que actualment té més de 100.000 habitants.
Afiliat al Partit Socialista Francès, va ser regidor a l’Ajuntament de Mulhouse on va conèixer a l’alcalde, senador i exministre Jean Marie Bockel, el qual ha escrit el pròleg de l’edició francesa. El llibre ha estat traduït al català pel seu amic de Bagà, Josep Maria Quintana.
La presentació del llibre es farà diumenge a les 5 de la tarda a l’Ajuntament de Bagà, en el marc de la Fira del Llibre que se celebrarà aquest cap de setmana a la vila. El llibre, editat per l’autor i per l’empresa PPU de Barcelona, té 210 pàgines i de moment és a la venda a les llibreries de Bagà.

Comentaris