General

El mes de maig desperta els cinc sentits a Olvan

El mes de maig a Olvan desperta els 5 sentits. Almenys aquesta és la intenció de l’Ajuntament que ha organitzat una sèrie de tallers per a tot aquest mes. Cada setmana es dedicarà a un sentit. En aquesta primera, el triat és el gust i avui i divendres a la tarda, es faran dos tallers de cuines del món, un sobre Grècia i l’altre de gastronomia àrab. La setmana que ve serà el torn de l’oïda i dilluns i dimecres, a ¼ de 6 de la tarda, es farà un taller d’instruments amb materials reciclats adreçat a nens i nenes, els quals també aprendran a fer un telèfon sense fils. La tercera setmana de maig es destinarà al sentit del tacte. Amb el títol de “Posa’t a la seva pell”, els participants podran conèixer el dia a dia d’una persona amb discapacitat visual. També s’ensenyarà a llegir amb les mans en un taller de Braile amb la col•laboració de l’Associació Discapacitat Visual Catalana. Serà el dijous 19, a partir d’1/4 de 5 de la tarda.
La quarta i última setmana se centrarà en l’olfacte amb dues activitats relacionades amb les herbes aromàtiques. El primer taller, el dilluns 23, servirà per aprendre a fer olis aromàtics per cuinar i el segon, dimarts 24, serà una sortida per conèixer i identificar aquestes plantes. Pel que fa a la vista, s’hi dedicarà tot el mes ja que és el temps durant el qual es podran fer arribar a l’Ajuntament fotografies relacionades amb els sentits i que es publicaran al web municipal.
Ho ha explicat a Ràdio Berga la dinamitzadora de les activitats, Helena Picó, que ha remarcat que la intenció d’aquests tallers no és només treballar els cinc sentits sinó oferir activitats per a tots els veïns, siguin grans, petits o joves.

Comentaris