La Farsa presenta Anna Frank

General

CiU, amb majoria absoluta a Berga després de 20 anys

CiU ha arrasat a les eleccions municipals de Berga, i governarà els pròxims quatre anys amb majoria absoluta. Feia 20 anys, des del 1991, que els convergents no obtenien una victòria tan còmoda a la ciutat. La llista de Juli Gendrau ha fregat el 40% dels vots, i ha més que doblat els resultats de la seva primera competidora, la socialista Encarna Sànchez. El PSC ha tingut una caiguda monumental a Berga i s’ha deixat gairebé la meitat dels vots que va obtenir ara fa quatre anys.
Gendrau assegurava ahir a la nit que el seu partit ja treballava amb la hipòtesi d’aconseguir “entre 8 i 9 regidors”. CiU manté els regidors Maribel Iglesias, Ramon Bajona, Jaume Vima i Jaume Vegas, i s’hi afegeixen Conxita Medina, Àngel Guiu, Sílvia Salvador i Ramon Gorgas.
Aquest amplíssim equip de govern tindrà davant una oposició liderada per la socialista Encarna Sànchez, que s’ha quedat amb només quatre regidors, dos menys dels que tenia fins ara. Ahir, la nova candidata del PSC no amagava la decepció. “Realment, aquests no són els resultats que esperàvem i estem francament molt decebuts”, va dir Sànchez.
La CUP va superar ahir els mil vots —1.075, en total— i guanya un regidor. Però la cap de llista dels independentistes, Anna Maria Guijarro, assegurava que els resultats electorals li deixen un regust amarg, perquè, amb la majoria absoluta de CiU, serà més difícil influir sobre el govern de Gendrau.
Per al PP, ja és un èxit recuperar el regidor que van perdre a mig mandat, amb l’expulsió de Josep Saña. Així ho expressava el cap de llista, Joan Antoni López Noguera: “No partíem d’un, sinó de zero”.
I la candidata d’ERC, Mònica Grandia, lamentava que el seu partit s’hagi quedat sense representació, i es preguntava com pot ser que el govern de Gendrau no hagi patit “un vot de càstig”.
Plataforma per Catalunya va obtenir més de 300 vots i durant bona part del recompte va semblar que podia entrar a l’Ajuntament. Es van quedar fora SI (239 vots, 3,59%) i ICV-EUA (162 vots, 2,51%). També es van emetre gairebé 500 vots blancs o nuls. La participació a la ciutat va ser del 54,20%, la més baixa des del 1979.

Comentaris