40 anys de la coral d

General

CiU guanya a La Pobla i els socialistes donen la campanada a Sant Jaume de Frontanyà

CiU ha recuperat l’alcaldia de La Pobla de Lillet amb uns resultats ajustadíssims, que desbanquen la socialista Carme Rosell. Governarà, després de diversos intents frustrats, el convergent Vicenç Linares.
En canvi, el PSC aconsegueix mantenir el seu feu de Bagà, el municipi més poblat de l’Alt Berguedà. L’alcalde, Nicolás Viso, enceta un tercer mandat agraint als veïns que li hagin “renovat la confiança”.
Al poble més petit de la comarca i de Catalunya, hi ha hagut sorpresa. La candidata socialista Ivet Moncusí ha desbancat per una sola papereta l’alcalde actual. El republicà Ramon Vilalta ha tingut vuit vots, justs els mateixos que la seva dona, Maria Pérez, que es presentava per CiU.
Per la resta, el panorama es manté bastant immòbil a l’Alt Berguedà. A Cercs, Ferran Civil revalida la majoria absoluta per CiU després de vint anys al govern.
A Guardiola, també continua la diputada convergent Montserrat Ribera, que es fixa els objectius d’acabar la residència i el pavelló esportiu, a més de crear llocs de treball.
A Vilada, victòria ajustadíssima del convergent Pere Farré, i a Borredà, el socialista Joan Roma revalida majoria amb la intenció de continuar treballant pel poble i “defensant els interessos dels municipis petits davant de les retallades del Govern”.
A Castellar de n’Hug, la candidatura de CiU ha tornat a guanyar, tot i que Josep Orriols, alcalde des del 1979, no sap si vol continuar. Només té una cosa clara: “Aquest Ajuntament és el més ric de la comarca i no deu ni un duro a ningú”.
A més, CiU conserva Fígols, per a Josep Guixé; Gisclareny, per Joan Tor, Gósol, per a Lluís Campmajó, i Vallcebre, per a Lluís Cadena. I guanya Capolat, ja que l’alcaldessa, Carme Boixader, s’ha canviat de partit. El PSC manté Saldes, amb Dolors González; La Nou, amb Eleuteri Adelantado, i Sant Julià de Cerdanyola, amb Joan Solé.

Comentaris