Cars Berga

General

Arriba la sisena edició de Konvent punt zero amb una trentena d’artistes

L’antic convent de Cal Rosal, es converteix aquest cap de setmana en un centre d’art i artistes, amb la celebració de la sisena edició del ‘Konvent punt zero’ el festival artístic multidisciplinari que organitza moviment punt zero.
La mostra, que es porta a terme els dies 11, 12 i 13 de juny, utilitza enguany com a fil conductor el llibre de George Orwell anomenat 1984. Aquesta edició ha passat dels 50 participants de l’any anterior a una trentena, amb l’objectiu de que els visitants puguin gaudir sense presses de les obres, segons explica Pep Espelt, coordinador de Konvent punt zero.
Aquesta iniciativa és oberta a tot tipus d’expressió artística com fotografia, pintura, arts escèniques, música, instal•lacions, performance, audiovisuals, literatura.D’aquests artistes n’hi ha que fa dies que treballen a les instal•lacions de l’antic convent per a fer realitat la seva obra. Segons Espelt, el resultat serà molt positiu.
Dos dels participants que fa dies que treballen al konvent són Rai Escalé i Milos Koptak. Ho fan en un projecte anomenat ‘miroir noir’.
Segons Escalé, quan van veure el Konvent, van concloure que l’obra s’havia de fer al lloc de l’exposició perquè hi té molt a veure l’energia de l’espai. Entre altres artistes, hi participen els berguedans Jordi Plana, Mireia Ferran i Salvador Vinyes, la directora del centre d’art ‘Forn de Calç’ de Calders, Roser Oduber, Aurora B. Arumí i Noilin O’kelly entre altres. La mostra, que també homenatja al pintor barceloní Salvador Dordal, es pot visitar dissabte de 3 a 8 de la tarda, diumenge d’11 del matí a 4 de la matinada i dilluns d’11del matí a 8 de la tarda.

Comentaris