First Stop

General

L’hospital Sant Bernabé suprimirà llits i tancarà un quiròfan a l’estiu per complir amb les retallades

Aconseguir reduir un 5 per cent el pressupost anual de l’hospital comarcal Sant Bernabé de Berga i complir amb les directrius econòmiques marcades per la Generalitat és el motiu de les mesures de contenció anunciades per la direcció de l’hospital. Entre aquestes hi ha el tancament d’una planta i mitja i un quiròfan dels tres que hi ha, (que se sumaria a un altra que està tancat), del 15 de juliol al 15 de setembre. Unes mesures que el director mèdic de l’hospital, Josep Maria Casanellas qualifica de ‘pràctica habitual de cada estiu’ degut a l’estalvi de recursos per disminució de l’activitat.
L’objectiu de l’equip directiu de l’hospital és que les retallades no afectin al funcionament i l’estructura dels serveis del centre.
Una altra de les mesures acordades i aquesta és per tot l’any, és la reordenació de les guàrdies i que els especialistes que facin les de la nit passin de fer-les de forma presencial a estar localitzables fora del centre. Una mesura que –segons Casanellas- afectaria a les especialitats menys utilitzades. També es deixaran de cobrir les places buides per vacances o festius.
El director mèdic de l’hospital comarcal de Sant Bernabé explica que amb aquestes mesures s’espera aconseguir complir el 50 per cent del que demana el Servei Català de la Salut, i si no és suficient caldrà veure quines altres mesures es poden aplicar.
Pel que fa a la instal•lació de càmeres a l’hospital, Casanellas ha remarcat que tenen per objectiu la seguretat i la prevenció, que s’està estudiant per part de l’empresa de seguretat quins són els llocs més adequats i que s’ajustaran als protocols de seguretat i confidencialitat establerts, a més d’estar degudament senyalitzades. La utilització de càmeres és un fet habitual en molts centres i edificis públics del país.

Comentaris