El comitè de l’hospital de Berga avisa que les retallades es notaran especialment a partir de la setmana que ve

Els treballadors de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé preveuen que a partir de la setmana que ve, de dilluns ja, es començaran a notar de manera significativa les retallades en els serveis assistencials previstes al centre berguedà. En especial, perquè entrarà en funcionament la reordenació de les guàrdies que s’ha previst per tal d’estalviar, la qual cosa comporta que durant les nits a l’hospital no hi haurà metges especialistes com traumatòlegs i pediatres.
Per complir amb les exigències de la Generalitat i reduir en un 5% el pressupost de l’hospital, la direcció del centre ha previst diverses retallades. En aquest sentit, durant l’estiu (del 15 de juliol al 15 de setembre) se suprimiran llits, amb el tancament d’una planta i mitja, i també es deixarà sense activitat un dels tres quiròfans del centre, que se suma al que ja està fora de servei. A més, a partir de dilluns, les guàrdies dels especialistes ja no seran presencials sinó que els metges estaran localitzables fora del centre. Per protestar per aquestes retallades, els treballadors de l’hospital demanen el suport dels veïns de la comarca i els proposen mostrar la seva disconformitat d’una forma original i ben visual: penjant un llençol blanc, una tovallola o un parrac al balcó.
El president del comitè, Joan Torres, comenta que amb aquesta iniciativa esperen aconseguir ressò mediàtic que potenciï la pressió de la seva protesta, amb l’objectiu “primordial de preservar els serveis assistencials”. Torres comenta que la intenció del comitè és conscienciar a la gent de la “importància que té per a tota la comarca no perdre serveis sanitaris” i “remoure una mica la consciència” dels polítics de la comarca, alcaldes i Consell Comarcal i que “compleixin les promeses que van fer en campanya electoral”. A més de defensar els llocs de treball, remarca que la prioritat és “preservar, mantenir i si cal augmentar la qualitat assistencial dels serveis sanitaris del Berguedà”.
El president del comitè de l’hospital comenta que durant els dies de Patum deixaran a una banda les mobilitzacions però després de la festa –diu– continuaran “avesats a fer mobilitzacions i a cridar” i reivindicar pacíficament “allà on calgui”. Torres també es mostra convençut que les retallades a la sanitat pública continuaran i crítica que s’apliquin mesures d’estalvi en l’assistència i no en els òrgans de gestió, on –assegura– “hi ha duplicitats, gerències carregades i càrrecs de responsabilitat superinflats”.

X