Més de 300.000 fotos de Patum i segueix sumant

Més de 300.000 fotografies de Patum. Aquest és un dels grans valors del fons fotogràfic de Foto Luigi, una coneguda empresa de Berga, amb prop de 100 anys d’història, que té els seus orígens a la botiga de regals i imatges religioses La Camèlia, que van fundar els avis de l’actual propietari, Manel Escobet. Així, la família es va introduir en el món de la fotografia oferint el revelatge de fotografies. Al final de la Guerra Civil, al 1939, els pares d’Escobet van fundar una nova empresa, Foto Luigi.
Ara l’empresa compta amb set treballadors i dues botigues, una al carrer Major i l’altra a l’àrea comercial del Canal Industrial. Ofereixen tota mena de serveis fotogràfics especialitzats, impressió d’imatges digitals en diferents formats i sobre diversos materials, fotografia d’estudi, reportatge, publicitat i decoració, fotografia per a estands comercials, entre d’altres, a més de reportatges, documentals i canvis de format, per exemple a DVD, Blu Ray. Un ventall ampli per adaptar-se als canvis d’un sector que ha viscut una autèntica revolució en l’última dècada amb la irrupció dels sistemes digitals, que han canviat la utilització de la fotografia per part de la societat.
El gran banc d’imatges de Foto Luigi, però, no acaba amb les 300.000 fotografies de Patum ja que també és llarg i ric en imatges d’altres temes comarcals, de muntanya, bolets i fauna, entre molts altres.

X