Els pastissers afronten amb incertesa la venda de coques de Sant Joan

Tots els patumaires tenen clar que demà el primer és fer Patum. Però tampoc cal oblidar completament la revetlla. Al cap i a la fi, de pirotècnia no en faltarà i qui vulgui menjar coca tampoc no tindrà problemes. Els pastissers de la ciutat s’han trobat aquest any amb la incògnita de saber quantes coques poden vendre per a una revetlla com la d’enguany. A la Dolceria Pujol, a tocar de la plaça de Sant Pere, n’han fet gairebé tantes com per a un Sant Joan qualsevol i durant demà a la nit vendran la coca com una part més del menú patumaire. Tindran totes les versions “clàssiques” de la típica coca de Sant Joan, és a dir, de crema i fruita, de pasta de full i de pinyons. Això sí, totes elles tindran un detall patumaire, que serà un petita xocolatina.
El pastisser berguedà Albert Dorna explica que per a divendres ja tenen moltes comandes de persones que deixaran la coca per al dinar del dia de Sant Joan i recorda que coca i barreja és una bona combinació.

X