S’instal·laran plafons informatius al peu del Pedraforca com a mesura per prevenir accidents

L’Ajuntament de Saldes i els agents vinculats al massís del Pedraforca aposten per aplicar mesures preventives per reduir els accidents al cim berguedà. L’augment de l’afluència d’excursionistes i l’ascens del nombre de rescats que han realitzat els Bombers aquest any, 24 fins al moment, han obligat a les administracions a concretar accions conjuntes per pal·liar aquesta problemàtica. Tot i que la proposta de l’Ajuntament de Saldes era regular l’accés a la muntanya, de moment, s’aparca aquesta possibilitat. No es descarta però ara per ara no és una solució viable econòmicament.
L’aposta serà, segons ha explicat l’alcaldessa de Saldes, Dolors González, fomentar els coneixements tècnics i físics dels excursionistes mitjançant la instal·lació de plafons informatius als diferents punts d’informació del Pedraforca i als accessos dels camins habilitats per pujar a la muntanya.
D’altra banda, també es treballarà amb els responsables dels grups de campaments per tal que els monitors acreditin la titulació específica que els permeti realitzar activitats de muntanya amb els infants. A més, González ha destacat la necessitat de conscienciar als excursionistes de la dificultat de fer el cim de 2.500 metres.
Les mesures acordades són fruit d’una trobada que es va fer ahir a Saldes en la que també hi van participar representants del Parc Natural Cadí-Moixeró, els Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

X