El Montepio de Conductors aplaudeix les obres entre Berga i Bagà però insisteix en el desdoblament de la via

Les actuacions de millora que es faran a la carretera C-16, entre Berga i Bagà, per reduir els accidents, són ben vistes per entitats com el Montepio de Conductors, que vetlla per la mobilitat i la seguretat a les carreteres. El coordinador de la delegació al Berguedà, Estanis Triviño, valora positivament que la Generalitat hi posi mà per garantir una major seguretat viària però considera que no n’hi ha prou i que s’ha de continuar insistint en la necessitat de desdoblar la C-16, l’eix del Llobregat, entre Berga i Bagà. D’aquesta manera, diu Triviño, els accidents es reduirien molt i la sinistralitat seria pràcticament nul·la. S’hi guanyaria molt en temes de trànsit, assegura.
L’elevat cost de desdoblar la carretera de Berga a Bagà (700 milions d’euros) i la situació econòmica actual fan inviable les obres per convertir la carretera en autovia –és a dir amb dos carrils per cada sentit de la circulació–, que seria idoni per garantir al 100% la seguretat dels conductors. Per això la Generalitat invertirà, de moment, 50.000 euros en obres de pavimentació de trams en què el ferm està en més mal estat i llisca, també posarà faldons de protecció per als motoristes en cas de caigudes, reforçarà la senyalització, i escurçarà trams d’avançament. Estanis Triviño considera que són actuacions molt necessàries.
Cal continuar insistint, ha dit. Es fa un pes més per guanyar en seguretat però no és suficient, segons el Montepio de Conductors; a més, segons Triviño, “un cop fetes les obres, aquest estiu mateix, caldrà veure s’hi l’accidentalitat va a menys”. Aquest és, de fet, l’objectiu: reduir la sinistralitat i el nombre d’accidents, que a finals del 2011 van ser una cinquantena, alguns dels quals mortals. En concret, hi va haver cinc morts.
Les obres de millora per part del departament de Territori i Sostenibilitat començaran aquest mateix mes de maig i duraran uns tres mesos. La previsió és que estiguin acabada a finals d’agost.

X