Adrián González i Esther Núñez, guanyadors de la Sailfish Swim Berga

Uns 130 nedadors van participar ahir a la Sailfish Swim Berga, una prova de travessa, que es va fer al pantà de La Baells i va servir per portar a la comarca alguns dels noms més destacats de la natació mundial del moment. La cursa estrella, la travessa de 5.000 metres, la va guanyar, en categoria masculina, Adrián González, del club Natació Sant Andreu amb un temps de 55 minuts i 17 segons, en segona posició va quedar el conegut Damián Blaum, que va arribar 13 segons més tard que el guanyador i que com actual líder de la Copa del Món en modalitat d’aigües obertes era un dels noms amb més ganxo de la cita. Ell, juntament amb altres dels nedadors de primer nivell que van córrer ahir, ja va participar dissabte en un clínic a la piscina del centre esportiu El Tossalet de Berga. Va ser una jornada participativa en què els esportistes van donar una masterclass i van parlar de les seves aspiracions esportives, de la seva preparació i de la seva experiència a l’elit de la seva especialitat. Erika Villaécija, la nedadora que competirà en la prova de 800 metres i 10 quilòmetres, a les Olimpíades (les terceres de la seva trajectòria), també va ser dissabte a Berga i va comentar que a Londres vol arribar a la final dels 800.
Va ser un dia per conèixer de prop esportistes d’alt nivell, plantejar-los preguntes directament i conèixer com s’entrenen i com es preparen psicològicament per competir. Esther Núñez, la guanyadora en la categoria femenina de la travessa de 5.000 metres amb un temps de 59 minuts i 23 segons, va explicar que “el més important és el coco, per quan el cos ja no pot més que tiri la ment”. El podi femení el van completar Nuria Ciuró (del Club Natació Terrassa) i Berta Barcons (del Club Triatló Berga) amb una marca d’una hora i 20 minuts.
Tornant a la categoria masculina, el tercer classificat va ser el triatleta manresà Xavier Llobet, amb un temps de 55 minuts i 42 segons. Llobet, que exercia de local, va remarcar la idoneïtat del pantà berguedà per a una prova d’aquestes característiques.
A més de la prova de 5.000 metres, la Swim Berga també comptava amb la modalitat de 1.500. En aquesta segona categoria, el més ràpid va ser Alberto Juidías (del Club Natació Cornellà) amb 19 minuts i 23 segons i la primera participant femenina va ser Anna Diago (del Club Esportiu Mediterrani) amb 20 minuts i 36 segons.

X