Prop de 400 trabucs fan vibrar Berga

Gairebé 400 trabucs han fet vibrar Berga aquest cap de setmana. S’hi han aplegat una trentena de colles de trabucaires provinents de Catalunya i de València, que han participat a la 30a Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya. En aquesta edició el punt de trobada ha estat Berga, en un acte que ha reunit més d’un miler de persones entre visitants i trabucaires.
Uns i altres van viure dissabte i diumenge una jornada festiva, malgrat ahir al migdia la pluja deslluís la galejada pels carrers de la ciutat. Tot i això, el temps no va impedir que els trabucs es fessin sentir, van envair Berga de soroll i d’ambient festiu.
Una jornada trabucaire que es va complementar amb actes paral·lels. Per exemple, una ruta guiada a la Serra de Noet i una conferència sobre el carlisme. Propostes que van anar a càrrec del berguedà Toni Gol, expert en temes carlins, tenint en compte que els trabucaires berguedans commemoren el carlisme, un període que forma part del passat de la comarca, quan Berga va ser una de les ciutats més importants de l’època carlina.
Ha estat la primera vegada que Berga ha aplegat una trobada de trabucaires, i la colla de Berga i Castellar del Riu n’estan molt contents. També l’Ajuntament de Berga aplaudeix la iniciativa, ja que una trobada de la magnitud de la de trabucaires dóna vida a la ciutat, la dóna a conèixer i posiciona el Berguedà com a destinació turística.
L’esdeveniment, que cada any es fa en una localitat diferent, es farà l’any que ve a Ripoll, que té una de les colles de trabucaires més joves de tot Catalunya.

X