La Diputació finalitza les obres de consolidació del campanar de l’església de Santa Maria de Salselles

La Diputació de Barcelona ha finalitzat ja les obres de consolidació del campanar de l’església de Santa Maria de Salselles, a Borredà. Es frena d’aquesta manera el deteriorament d’aquest element, considerat el més destacat del conjunt, alhora que es reforça “la seguretat de les persones que visitin el monument”.
En l’actuació, s’han reparat i segellat les esquerdes que “comprometia seriosament l’estabilitat de la torre”, s’han rejuntat els paraments, per dins i per fora i s’ha reforçat l’estructura amb un sistema de tirants situats a diferents nivells. A més, s’ha reconstruït el terrat, esfondrat anys enrere, s’han consolidat les restes de la barana i s’ha eliminat la vegetació que “envaïa i malmetia la construcció”. La intervenció ha costat prop de 26.000 euros i ha estat executada directament pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació.
Tot i l’estat ruïnós del santuari de la Mare de Déu de Salselles, tant els tècnics com l’Ajuntament de Borredà coincidien en la prioritat d’aquesta actuació. I és que frenar el deteriorament d’aquest monument és una reivindicació de l’associació Salvem Salselles, que va denunciar l’estat d’abandonament de l’edifici i la necessitat d’intervenir-hi. A partir d’aquí, l’Ajuntament de Borredà va acordar amb el Bisbat de Vic la cessió de les restes per tal que la Diputació hi pogués actuar. La demanda també compta amb el suport dels ajuntaments veïns de Sant Martí d’Albars i Lluçà.

X