Puig-reig vol deixar de cobrar les taxes de l’abocador a Casserres, Gironella i Olvan

L’Ajuntament de Puig-reig es vol desentendre de la gestió de cobrar les taxes que li paguen els ajuntaments de Gironella, Olvan i Casserres per dipositar els residus a l’abocador comarcal de Font Ollera. El consistori puig-reigenc és qui s’encarrega dels cobraments i després ho paga al Consell Comarcal però ara l’alcalde, Antoni Clement (CiU), ha demanat a l’ens comarcal, que s’ocupi d’aquesta gestió perquè l’Ajuntament de Casserres té pagaments endarrerits que ha hagut d’avançar el de Puig-reig. L’Ajuntament de Casserres els deu prop de 60.000 euros per aquest concepte, així com també uns 30.000 més dels serveis socials que comparteixen.
L’alcalde de Casserres, Josep Colillas (d’ERC), ha admès que deuen uns 90.000 euros a l’Ajuntament de Puig-reig i que volen liquidar-los. També ha ressaltat que l’impagament el van heretar de l’anterior equip de govern. Segons Colillas, l’Ajuntament de Casserres vol posar-se al dia de pagaments i també saldar el deute amb l’Ajuntament de Puig-reig. En aquest sentit ha dit que fan el què poden i que de moment només han pogut pagar uns 18.000 euros.
L’alcalde de Casserres confia que de cara al mes que ve puguin disposar de subvencions que tenen pendents de rebre de la Generalitat, tenint en compte, ha dit, que quan tenien uns diners que haguessin destinat a Puig-reig els van haver de pagar a l’ACA en concepte d’una reclamació de 80.000 euros. A més, també ha explicat que al ser un deute amb un Ajuntament no ho han pogut incloure a la relació de factures pendents del pla de xoc del govern central per fet net del deute a proveïdors. L’Ajuntament de Casserres ha aprovat un préstec d’uns 240.000 euros.
La manca de liquiditat impedeix que l’Ajuntament de Casserres, segons l’alcalde, pugui eixugar de cop tot el deute amb l’Ajuntament de Puig-reig, que s’arrossega des del 2010. La voluntat és fer-hi front i anar-ho pagant fraccionadament.

X