Els Castellers de Berga afronten la segona part de la temporada amb el castell de 7 a l’horitzó

Els Castellers de Berga preparen la segona part de la temporada de castells per assolir els seus objectius i signar un primer any per emmarcar. La colla, que va fer el bateig fa tot just un mes, el 7 de juliol a la plaça de Sant Pere de Berga, continua treballant per completar la gamma de castells de 6, però no descarta d’intentar fer-ne algun de 7 abans d’acabar la temporada. Tot al seu temps, perquè encara no han aixecat el 3 de 6 amb agulla, el 5 de 6, la torre de 6 i el 3 de 6 per sota. Això sí, de moment, el balanç que el nou grup fa de la primera part de la temporada (més curta que la de la resta de colles) és “totalment positiu”, explica el president dels Castellers de Berga, Xavier Torrabadella, “tant a nivell tècnic, dels castells assolits”, com de participació de la gent.
La colla berguedana va carregar el primer castell el 26 de maig a Borredà, el 7 de juliol va fer el bateig a la plaça de Sant Pere de Berga i al cap d’una setmana actuava a l’Aplec del Pi de les Tres Branques. Ara han aturat les actuacions, però continuen assajant dos cops per setmana i, tot i ser època de vacances, les trobades continuen tenint molt bona participació, segons Torrabadella. Els assajos d’aquests dies “són de manteniment”, per consolidar les fites assolides fins ara, però també per incorporar nous col•laboradors. Per això alguns d’aquests “entrenaments” es fan al mig del carrer. Va ser així fa alguns dies a Gironella, i serà així demà dimarts a Berga. Es tracta de sessions de treball més “festives i dinàmiques”, que permeten veure de prop “com es fan els castells i com s’assagen”. L’assaig es farà a la plaça Viladomat entre les 8 del vespre i les 10 de la nit.
Els de la camisa blava reprendran el calendari d’actuacions el 24 d’agost, a la Festa Major de Casserres, i al cap de dos dies, el diumenge 26 d’agost, tindran una cita molt especial, en una gran capital castellera com és Vilafranca del Penedès. Hi estaran acompanyats dels Castellers de Lo Prado, de Xile, una de les poques colles que hi ha fora de Catalunya i que només farà una actuació al país aquest any.
Les actuacions de la colla berguedana continuaran al llarg de tot el mes de setembre, passant pel Pedraforca, la Gala de Queralt, la Festa Major de Sant Corneli de Cercs, l’espectacle ‘L’onze de setembre i Gironella’ i Avià. A l’octubre, visitaran Navàs i Sabadell i tancaran la temporada el dissabte 3 de novembre a Súria.
Tots els detalls sobre els horaris de les actuacions i els assajos es poden consultar al web castellersdeberga.blogspot.com.

X