L’Ajuntament de Gironella s’adhereix al pla de la Xarxa de Governs Locals

L’Ajuntament de Gironella ha aprovat l’adhesió al protocol del pla de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un mecanisme destinat als ajuntaments que té l’objectiu de facilitar-los el finançament necessari per tal que aquests puguin tirar endavant les inversions previstes al municipi durant el present mandat. L’alcalde de Gironella, David Font, considera que és una ajuda molt necessària sobretot pels petits ajuntaments que no tenen la capacitat d’aconseguir els recursos per fer front a projectes importants pels municipis.
Segons l’alcalde, la prioritat de l’equip de govern és destinar tots els seus esforços a aconseguir el finançament per a la construcció de la futura biblioteca municipal, una de les mancances principals que té la vila actualment, ja que la població ha de fer ús de la biblioteca de l’institut. Aquest nou equipament podria costar 1,8 milions d’euros, uns diners que l’Ajuntament preveu obtenir a través de la nova convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2013-2018 de la Generalitat i de la Xarxa de Municipis de la Diputació, a més de la línia de subvencions del Govern català per a biblioteques. D’altra banda, el pla de la Xarxa de Governs Locals també permetrà als ajuntaments destinar fins al 30% de l’import que els concedeixin per finançar la despesa vinculada a determinats serveis municipals que generen dèficit com ara la llar d’infants, entre altres.
Aquesta adhesió es va aprovar en el darrer ple de l’Ajuntament de Gironella, en el qual també va introduir algunes modificacions en els pressupostos d’aquest any. El consistori ha obtingut 60.000 euros addicionals derivats de l’increment de l’IBI (l’impost sobre béns immobles) que va realitzar el govern central i dels ingressos obtinguts de les llicències d’obres, els quals han superat les previsions inicials que havia realitzat l’Ajuntament.
El consistori dedicarà una part dels 60.000 euros als interessos del préstec destinat al pagament dels proveïdors. L’altra part servirà per sufragar la pujada de l’IVA, que es farà efectiva el proper mes de setembre, en algunes partides de serveis bàsics com l’aigua, les quals, segons l’alcalde, estaven molt ajustades.

X