L’Ajuntament de Gironella instal·la vuit elements reductors de velocitat

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat vuit elements reductors de velocitat a diferents punts de la vila. Coneguts com esquenes d’ase, aquests elements reductors haurien d’obligar als conductors a reduir la velocitat entre un 20 i un 30%.
L’objectiu amb el qual s’instal·len aquests reductors de velocitat és per millorar la seguretat viària, tant de vehicles com de vianants, i evitar conduccions a velocitats superiors a les permeses a la via. Els treballs de col·locació es fan aquesta setmana i se’n posen tres a la carretera Bassacs; dos a l’avinguda Catalunya; dos més al carrer Farguell; i un altre s’hauria d’instal·lar a la carretera de Vic, però resta pendent de l’autorització administrativa per part de la Generalitat de Catalunya, titular de la via. A més, es reforçarà la senyalització vertical i horitzontal en aquests punts.
El tipus esquena d’ase és un element físic reductor de velocitat, fet amb el mateix asfalt de la via, de forma arrodonida, amb una llargada de 4 metres i una alçada que, en el cas de Gironella, anirà entre els 7 i 10 cm, amb una inclinació de cinc graus. Aquest element, homologat pel Servei Català del Trànsit, ha estat l’escollit per l’equip de govern de Gironella.
Aquesta inversió té un cost de 18.920 euros, que assumeix íntegrament l’Ajuntament de Gironella dins de la partida global de millores de la via pública. I la voluntat és seguir amb la implantació d’aquests elements en altres punts on així s’aconselli. Les obres van a càrrec de l’empresa berguedana Pasquina S.A.