General, Berga, Política

Berga no aprova la moció per declarar al futur rei persona non grata

L’Ajuntament de Berga no aprova la moció per declarar persona non grata el futur rei d’Espanya, Felip VI. Els vots en contra dels quatre regidors no adscrits –vinculats a Impuls– i l’abstenció dels regidors de l’equip de govern de CiU van evitar que la proposta s’aprovés. Els tres regidors La CUP, que defensava la moció, van ser els únics que hi van votar a favor.
La moció no va prosperar a diferència de la que sí que es va aprovar fa dos anys declarant al rei Joan Carles I persona non grata a Berga. En aquell moment, la CUP també hi va votar a favor, CiU també es va abstenir, el PP també hi va votar en contra, però en canvi l’aleshores PSC (ara grup no adscrit) es va abstenir i això va permetre que s’aprovés amb els vots dels tres regidors de la CUP. En aquesta ocasió, segons va argumentar el regidor no adscrit Ramon Camps “hi votem en contra perquè no volem tornar a fer el ridícul anant pel món declarant persones non grates, quan a més és un debat que no ens pertoca”.
La CUP en canvi va defensar que “estem demanant que el futur rei no vingui a Berga. No diem que l’haguem d’esperar amb un mànec sota al braç, sinó que no vingui a Berga a no ser que ho faci amb el cens per poder celebrar la consulta sota el braç”, així ho va exposar el regidor Oriol Camps.
L’alcalde, per la seva banda, Juli Gendrau, va argumentar l’abstenció dels regidors de CiU (equip de govern) dient que “el tema monàrquic no va amb nosaltres. I per altra banda, Felip de Borbó encara no ens ha fet res”.

Comentaris