Les escoles de Gironella celebren el Dia del Medi Ambient

Les escoles de Gironella van celebrar ahir dijous el Dia del Medi Ambient amb diferents activitats. Amb el lema ‘l’aigua, font de vida’, els alumnes van poder conèixer de primera mà quin es el cicle que segueix l’aigua, des que es recull per la pluja o desglaç fins que arriba a la depuradora per ser tractada. Els tres centres de primària del municipi, tots ells amb el distintiu d’escola verda, hi van participar activament.
Durant el matí, i distribuïts per cicles, els alumnes de les escoles van visitar la captació d’aigua directa des del riu Llobregat, l’estació de tractament d’aigua potable o bé la depuradora, en funció del nivell. La idea era que coneguessin el procés i sensibilitzar-los que l’aigua és un recurs escàs i no fàcil de gestionar, i alhora que quan l’aixeta s’obre i surt aigua per beure, abans ha passat per un procés de tractament. Així com després, l’aigua bruta és tractada i de nou abocada al riu per tornar a ser aprofitada.
A la tarda, cada centre va plantar un arbre en un indret diferent de Gironella, amb la idea que se’l fessin seu i alhora en tinguin cura en el futur.

X