Neix Ginatge, una ginebra feta amb aigua de les Fonts del Llobregat i botànics de la zona

L’aigua de les Fonts del Llobregat i les plantes botàniques de Castellar de n’Hug són la base de la nova ginebra Ginatge, que té el paisatge com a element característic. Autòctona berguedana i creada pel també berguedà Jordi Millán, de Gintònic.cat, Ginatge es posiciona al mercat com a una ginebra innovadora. És una Premium London Dry seca, fina, aromàtica, equilibrada i elegant, de 40 graus.

L’aigua (un 60%) s’extreu de les Fonts del Llobregat. I l’alcohol (40%) s’aconsegueix amb dotze botànics, cinc dels quals són els bàsics, més el ginebró, i la resta que s’han escollit per a Ginatge són: timó, romaní, menta silvestre, líquens de pi, flor de saüc, rosa mosqueta. Plantes que es cullen a Castellar de n’Hug.

El paisatge és la característica de la nova Ginebra, que s’ha presentat al lloc on pren vida: a Castellar de n’Hug. Allà, l’empresari de Gintonic.cat, Jordi Millán (expert en gintonics), i Albert López (sommelier), han obert les primeres ampolles i han fet els primers tastos a l’indret on s’ha gestat el procés. El resultat ha convençut als creadors, “després de mesos de feina estem contents de tenir la nostra pròpia ginebra i haver aconseguit el què volíem: plantar-nos a Castellar de n’Hug i a les Fonts i fer una ginebra de recerca sensorial”, ha dit Jordi Millán, que tot just fa mig any va presentar el seu llibre ‘Manual del Gin-Tonic perfecto’.

Ginatge ja és a punt per comercialitzar-se, amb una tirada limitada de 500 ampolles. Tenen un format arrodonit “que recorda les boles de vidre amb paisatges a l’interior que quan les fas moure neva per exemple”. Una mostra més que han cuidat fins l’últim detall, “per plasmar el paisatge dins d’una ampolla de ginebra”.

Prendre un gintònic a les Fonts del Llobregat

També han volgut innovar en les vendes. Es volen fer un lloc en un competitiu mercat fent que el client conegui d’on surt la matèria prima de Ginatge. La idea és aconseguir que els clients es desplacin a Castellar de n’Hug per seguir una ruta ja marcada i descobrir els punts d’on s’agafen els botànics per fer la ginebra. I acabar el recorregut fent un gintònic a les Fonts del Llobregat.

X