Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Gósol, Cultura

Vuit dies de Festa Major a Gósol

Aquest diumenge dia 10 arriba la Festa Major de Gósol, carregada d’activitat tradicionals per a totes les edats, i durarà fins al pròxim diumenge dia 17. Gran part dels actes estan organitzats per l’Associació Juvenil de Gósol.
El actes s’inicien aquest diumenge amb la Festa del Segar i el Batre, i amb un ball de tarda i nit amb Ma Alba, acompanyat de sopar a la plaça. Per acabar la nit, Disco mòbil Karpes Gósol.
De cara a la setmana entrant, dilluns hi haurà futbol infantil a les 10 del matí, a les 5 de la tarda els nens del poble donaran la Benvinguda de la Festa Major i, a les 12 de la nit, Disco mòbil Karpes Gósol. Dimarts el dia comença a les 11, amb una Gincama infantil i, a la tarda, a les 5, hi haurà una Gincama pels grans. Ja a la nit, a les 12, Nit de Fes-te Conèixer! Disco mòbil Karpes Gósol. Dimecres, a les 12 del matí, concurs culinari de pastissets “Cupcake’s”, a 2/4 de 6 de la tarda, espectacle infantil a càrrec de la Sra. Bombolles i, a les 12 de la nit, Disco mòbil Karpes Gósol Nit Remmeber.
Els actes centrals de la festa, però, comencen a partir de dijous. A les 6 de la tarda es farà un ball amb Joan Altarriba, a 2/4 de 7 el Pregó de Festa Major i Repic de Campanes i a les 7 una missa oficiada pel Mossèn Joan Enric Vives i Sicília, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. A les 8 del vespre s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Atzars” de Joan Ganyet de Cal Benet, a la Sala d’exposicions de l’Ajuntament. A ¼ de 12 de la nit hi haurà un cercatasques amb la Batukada Txaranga de Solsona i, tot seguit, Disco mòbil Karpes Gósol.
La festa seguirà divendres a les 11 del matí, amb una cercavila amb els grallers. A les 12, Missa de Festa Major “Santa Maria” i a les 6 de la tarda, es farà el Ball de Les Cosses, Gegants i Nans donant entrada al Ball de tarda amb el grup Solistes. Divendres és també el dia de la Nit Jove, que comença a les 11 amb un correfoc a càrrec dels Diables Clot de l’Infern de Puig-Reig, seguit d’un concert a 2/4 d’1 dels grups Cybee i Alquadrat i, en acabar, Disco mòbil amb Sound Freixas i Gaona. Dissabte es farà la Missa de Sant Roc a les 12 del migdia. A la tarda, a les 4, hi haurà el Concurs de Botifarra i, a les 6, Ball de tarda amb Jordi Bruch. A les 12 de la nit, Summer festival amb Sound Freixas i Gaona.
La Festa Major acabarà diumenge dia 17. Durant el matí, hi haurà jocs de cucanya, escuma i remullada. A les 6 de la tarda, es farà el Ball de Les Cosses, Gegants i Nans, donant entrada al Ball de tarda amb Delay’s. Per finalitzar la festa, a les 11 tindrà lloc el Ball de casats amb Delay’s i, tot seguit, Disco mòbil i Festa de la Cervesa, amb “grans gangues”.
David Pintó, membre de l’Associació Juvenil de Gósol, ha explicat a Ràdio Berga que esperen molta assistència pels dies dels concerts, divendres i dissabte, i ha destacat el Ball de Les Cosses, Gegants i Nans, les tardes de ball per la gent gran i diverses activitats pels nens del poble, com a plats forts de la festa.
Pintó ha explicat les dificultats econòmiques per tirar endavant la Festa Major, ja que no reben pràcticament cap ajuda de l’Ajuntament: “Tenim poc pressupost perquè és un poble petit, i no ens donen pràcticament cap ajuda. L’Ajuntament només paga els balls de tarda, els dies 15 i 17, la resta ho paguem amb els nostres beneficis”. El membre de l’Associació també ha volgut destacar que, tenint en compte que Gósol és un poble petit, l’assistència de visitants és molt bona.

Estic amb tu

Comentaris