Berga, Cultura, Patum

S’entreguen els premis del Concurs Fotogràfic de La Patum a Instagram

Ahir dimecres, a la botiga de La Patum de Berga, es va fer l’entrega de premis als guanyadors del Concurs Fotogràfic de La Patum a Instagram. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, membres de l’associació ‘La Patum, productors’, patrocinadora del concurs, tanmateix com membres del jurat qualificador.
La segona edició d’aquest concurs ha rebut més de 3.000 imatges a Instagram amb l’etiqueta #FotoPatum, de les quals el jurat qualificador, format per Rafael Garcia, Manel Escobet i Jordi Travé, en va escollir quatre, una per a cada categoria.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, va destacar la participació en el concurs: “La participació és important. Un concurs així també ajuda a promocionar la festa. Que de l’any passat a aquest hi hagi gairebé 1.000 fotografies participants més vol dir que la cosa agrada, es consolida i interessa”, va dir. També va agrair la participació dels membres del jurat i dels productors de la Patum.
Pel que fa als guanyadors, el premi a la millor fotografia de La Patum Completa va ser per Jordi Gonzalo (@Shumiii), amb la fotografia ‘Patum de lluïment llesta…’. El premi a la millor fotografia de les passades/passacarrers se’l va endur Josep Pont i Roca (@sinera1967), amb la fotografia ‘Passacarrers de Patum, dimecres nit’. Com a millor fotografia de La Patum infantil es va premiar la fotografia ‘Salt de Plens de la Patum Infantil’, de Illana Medina (@illana_medina). L’accèssit, escollit per Instagràfic i el jurat qualificador, fou per la imatge ‘Foc, moviment, verd, negre i vermell’, de Sergi Fernández (@sergifernandezb).
Els dos guanyadors que estaven presents, Jordi Gonzalo i Josep Pont, van fer la seva valoració del concurs en finalitzar l’acte. Gonzalo va dir que “estant dins d’una comparsa és més fàcil fer segons quines fotos” i que guanyar aquest premi ha sigut “una sorpresa, perquè mai et sembla que una foto és suficientment bona per guanyar un concurs”. Per la seva banda, Pont va explicar que “si busques, a la Patum sempre hi ha coses fotogràfiques. Vaig intentar buscar una cosa que sortís una mica de el que estem acostumats a veure”, i ha afegit que “sempre és d’agrair que hi hagi un concurs per competir i endur-te alguna cosa”. Els altres dos guanyadors no van poder assistir a l’acte, però se’ls farà arribar el premi.
El membre de ‘La Patum, productors’, Jordi Travé, va explicar que aquest concurs “és un bon reclam per a la gent del poble i de la comarca, i per tot”, i va confirmar que la selecció de les fotografies és una tasca complicada, però creu que “les fotos que s’han tret són de les bones que hi havia”.
Els guanyadors de cadascuna de les tres categories han rebut un lot de productes de La Patum i un àlbum personalitzable Instagràfic. El darrer premi, com a novetat d’enguany, també s’ha entregat al guanyador de l’accèssit.

Estic amb tu

Comentaris