Gironella, Cultura

El cicle Culturitza’t porta a Gironella la música de Feliu Ventura, Carolina Blàvia, i Cris Juanico

El cicle Culturitza’t porta a Gironella la música de Feliu Ventura, Carolina Blàvia, i Cris Juanico

Gironella enceta aquest dissabte, 18 d’octubre, una nova edició del Culturitza’t, un cicle d’actuacions i propostes culturals dirigides a diferents tipus de públic. El Culturitza’t vol fomentar la cultura, principalment la catalana, a Gironella i al Berguedà, tal com ha remarcat a Ràdio Berga Samuel Mateos, tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Gironella.

Enguany són tres els concerts que configuren el cartell i les propostes arrenquen amb un concert del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, que actuarà amb Abel Garcia, que tocarà la viola de roda. Ho ha detallat i ens ha fet un tast del concert el mateix Feliu Ventura a Ràdio Berga:

L’entrada es pot comprar anticipada a l’Ajuntament de Gironella. L’actuació serà a 2/4 de 9 del vespre a l’església vella de Gironella. De fet, totes les actuacions es faran a l’església vella de Gironella, aquest escenari d’església romànica és una de les característiques del Culturitza’t: “és una manera de reivindicar aquest espai, poc utilitzat, i idoni per a uns concerts íntims i directes com els del cicle”. L’església vella de Gironella té un aforament de poc més de 100 persones, unes 110-120.

Amb quatre anys, el Culturitza’t ha anat creixent i agafant volada, ja que tal com ha recordat Samuel Mateos “va néixer de manera humil i, mantenint l’essència això sí, ha anat apostant per artistes de més renom i de gran nivell”.

El cicle de concerts del Culturitza’t es reprendrà el dissabte 15 de novembre amb Carolina Blàvia, una proposta de fado, un estil pel qual ha apostat aquest any el cicle gironellenc amb la voluntat que es programin propostes variades i combinant estils. L’actuació començarà a 2/4 de 9 a l’església vella. I el preu de l’entrada valdrà 3 euros.

I el Culturitza’t es tancarà el dissabte 22 de novembre amb un altre concert de cançó d’autor, serà a Gironella Cris Juanico. L’hora i el lloc els mateixos: a 2/4 de 9 a l’església vella, i el preu, 5 euros.

Per consultar tota la informació sobre aquest cicle podeu entrar a la pàgina web culturitzatgironella.blog.cat.

Carolina Blàvia Cicle d'actuacions culturals Cris Juanico Culturitza't Església vella de Gironella Feliu Ventura

Estic amb tu

Comentaris