Només un militant s’ha donat de baixa d’ERC al Berguedà tot i la ferida oberta per la marxa d’Enric Barrios i el seu equip de treball

La ferida oberta a ERC de Berga encara no ha cicatritzat però no ha tingut efectes secundaris. Només un militant s’ha donat de baixa del partit al Berguedà, segons ha dit a Ràdio Berga el president d’ERC al Berguedà, Toni Pérez, que ha valorat la situació d’Esquerra a la comarca:

Malgrat es temia que hi podria haver un degoteig de baixes arran de la dimissió a finals de setembre del president d’ERC a Berga i possible candidat a alcaldable, Enric Barrios, juntament amb una dotzena de persones que formaven el seu equip de treball, de moment no ha estat així. Una renúncia als càrrecs que es va produir, recordem-ho, arran de l’entrada de membres d’Impuls (exsocialistes) a ERC, lamentant el fet que la direcció nacional del partit imposés aquesta absorció.

Ara, encara hi ha tibantor, tot i que Toni Pérez ha volgut treure ferro al tema insistint en la importància de sumar: “el que volem és que entri gent nova, sumar és el que interessa a ERC del Berguedà”. De fet, ha dit que hi ha hagut altes de militància a part de la gent d’Impuls. En total, ERC del Berguedà compta actualment amb uns 90 de militants, “i també s’incorporaran properament joves de la JERC”, ha apuntat.

D’aquests militants, una quarantena van participar divendres a l’assemblea comarcal que es va fer per ratificar l’entrada d’Impuls a ERC. Els vots a favor van ser majoritaris.

S’ha encetat una nova etapa d’ERC al Berguedà que Toni Pérez ha valorat positivament, i en què “hi ha molta feina a fer”, ha comentat. Ara, els esforços se centren en el 9-N i en la lluita per l’objectiu d’Esquerra, ha assenyalat. I després, les eleccions municipals del maig. De moment, “és d’hora per parlar-ne”. En aquest sentit, no ha volgut parlar de possibles candidats a les alcaldies dels pobles de la comarca, “no hi ha res clar perquè no se n’ha parlat encara, ni qui serà l’alcaldable de Berga, ni de Gironella, ni de Puig-reig…”, ha assenyalat.

 

X