Gósol dóna el tret de sortida al cicle de fires de Tots Sants a l’alt Berguedà

Tots Sants és sinònim de fira a l’alt Berguedà. Com és tradició, Gósol, Guardiola de Berguedà, Bagà i la Pobla de Lillet celebren mostres multisectorials aquests dies.

El cicle de fires s’ha encetat avui mateix, divendres 31 d’octubre, a Gósol. Demà dissabte, dia de Tots Sants, serà el torn de Guardiola de Berguedà, amb propostes diverses durant tot el dia: fira multisectorial, exposició ramadera, fira de productes de tardor (bolets, productes alimentaris i artesans), trobada de plaques de cava, exhibició de gimnàstica ‘La Farga’ (a 2/4 d’1), i lliurament de premis del 8è Concurs de Fotografia del Berguedà ‘Memorial Joan Ribera i Fornells’ (a les 6 de la tarda al Local Parroquial de Guardiola).  Es farà la conferència ‘La fotografia de Joan Ribera’, a càrrec de Miquel Galmès, i a continuació entrega de premis i obertura de  l’exposició amb totes les obres presentades. La mostra es podrà veure des d’aquest dissabte 1 fins al 16 de novembre, els dissabtes de 4 a 6 de la tarda, i els diumenges d’11 del matí a 1 del migdia.

A Bagà, la mostra sectorial serà diumenge, dia 2, i les parades ompliran l’eix comercial de la vila. A més, a la plaça Catalunya es faran exhibicions del Gimnàs Esvelt, de Bagà (a 2/4 d’1 i a 2/4 de 5). També hi haurà un espectacle infantil de bombolles a la plaça Galceran de Pinós, a les 11 del matí. I al Camp del Roser s’hi concentrarà l’exposició de bestiar.

El cicle de Fires de Tots Sants a l’alt Berguedà es clourà el dilluns, 3 de novembre, amb la Fira de la Pobla de Lillet, amb parades de tota mena que s’estendran al centre del poble. Aquest any, com en altres ocasions no es fa coincidir amb la Fira de l’Allioli de Codony, que es farà a la Pobla el dissabte 8 de novembre.

A banda del cicle de Fires de Tots Sants de l’alt Berguedà, aquest dissabte 1 de novembre, es fa també el Mercat Artesanal de Saldes. Un mercat que arriba a la divuitena edició.