A mig any vista de les eleccions municipals, a Berga només el PP ha fet oficial el candidat a l’alcaldia

25 de novembre del 2014. Falta mig any just per les eleccions municipals del 24 de maig, i a Berga pràcticament cap dels partits que concorrerà als comicis ha anunciat candidat a l’alcaldia. Només ho ha fet el PP, que sí que té alcaldable oficial i ratificat.

Joan Antoni López Noguera repeteix com a cap de llista del PP

Repeteix com a cap de llista Joan Antoni López Noguera, actual regidor a l’Ajuntament (a l’oposició). Es presenta per segon cop com a alcaldable del PP. El 2007 ja havia format part de la llista (número 2) i el 2011 va passar al capdavant. Va treure un regidor al consistori. Des de l’oposició, diu “he treballat per Berga”, i aquesta és la línia que vol seguir. Per això va decidir tornar-se a presentar, i així ho van aprovar per unanimitat els militants de la junta local i comarcal. “Hi ha molta feina a fer”, ha dit en declaracions a Ràdio Berga. Entre d’altres s’ha referit a actuar a Queralt i fer que sigui un recurs turístic potent; disposar d’una estació d’autobusos a Berga; i trobar una sortida a l’edifici del CAT (Centre d’Acollida Turística), que no s’ha estrenat.

CiU no té data per ratificar Antoni Biarnés com a alcaldable

CiU, per la seva banda, el partit que governa actualment a l’Ajuntament de Berga encara no té candidat oficial. L’executiva local de CDC va proposar a mitjans de setembre a Antoni Biarnés com a alcaldable de CiU a la ciutat, però aquesta proposta l’ha de ratificar l’assemblea de militants. Dos mesos i mig després ni s’ha fet ni hi ha data fixada per celebrar l’assemblea. Segons el president del comitè local, Joan Manel Serarols, “el 9-N ho va paralitzar tot”, però el fet és que a dia d’avui encara no s’ha mogut fitxa. Si rep l’aval del partit, Antoni Biarnés serà el nou alcaldable per Berga a les eleccions municipals del maig. L’actual alcalde, Juli Gendrau, no repeteix després de dos mandats a l’alcaldia. Aquest era el compromís que havia expressat i així ho manté, ha dit a Ràdio Berga, però no ha volgut fer més valoracions sobre aquesta decisió: “ho valoraré quan sigui l’hora, ara no toca”. Antoni Biarnés, per la seva banda, vol esperar la seva ratificació per part de l’assemblea abans de fer declaracions.

Entre els noms que sonen a ERC hi ha exsocialistes, d’Impuls

A ERC, l’elecció del cap de llista és un tema encara “molt verd” segons fonts del partit a Berga. Ara fa dos mesos, la persona que apuntava a alcaldable pels republicans, Enric Barrios, va fer un pas enrere i va dimitir com a president d’ERC a Berga, per les discrepàncies i desavinences arran de l’entrada d’una vintena de membres d’Impuls a ERC. Nous militants d’Esquerra com ara els regidors no adscrits a l’Ajuntament, amb Ermínia Altarriba com a portaveu. De fet, era un dels noms que sonava com a candidata a encapçalar la llista d’ERC a Berga i una de les persones que apareixia al baròmetre de valoració de possibles alcaldables en una enquesta telefònica realitzada a Berga. En aquesta enquesta Jordi Pujals era un altre dels noms. És membre de l’executiva local d’ERC a Berga, exsocialista i membre d’Impuls, en més d’una ocasió s’ha mostrat molt predisposat a treballar per Berga, a aportar aire fresc i renovació. De moment, es manté la incògnita. ERC de Berga però treballa amb la mirada posada a l’elaboració de la llista i el projecte per les municipals, amb la voluntat de recuperar un lloc a l’Ajuntament de Berga (on ara no tenen representació). El nom del candidat a l’alcaldia es podria conèixer a principis d’any.

La CUP anunciarà candidat/a al gener

També al gener la CUP de Berga anunciarà el nou candidat o candidata a alcaldable. La fins ara número 1, Anna Maria Guijarro, ja va anunciar que no es tornarà a presentar. Després de dos mandats passarà el relleu. Ara, la CUP està treballant amb el full de ruta a seguir el mandat 2015-2019 i el següent pas serà escollir candidat. Ho ha dit el portaveu de la formació independentista, Francesc Ribera, Titot: “a mitjans d’octubre vam començar el procés de treball, però nosaltres no triem primer la persona sinó que elaborem la proposta estratègica en funció de les necessitats de la ciutat”.

El PSC també presentarà llista. Miquel Iceta, divendres a Berga

El PSC per la seva banda, també presentarà llista a Berga. Tot i que els socialistes no passen pel seu millor moment i aquest mandat ha tingut baixa de militants a Berga, els socialistes volen fer-se un lloc a l’Ajuntament (el van perdre quan els quatre regidors socialistes van deixar el partit i van formar Impuls, seguint al consistori com a no adscrits) i estan treballant en el projecte. L’equip de treball el lidera Ramon Serra i ja s’han anat mantenint diverses reunions. De moment pel PSC de Berga encara és d’hora per parlar d’alcaldable, però es va avançant per configurar la llista de les municipals. Divendres passat hi va haver reunió de militants i aquest proper divendres, 28 de novembre, n’hi haurà una altra que comptarà amb la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

X