Berga crea una marca per potenciar el turisme

Berga té marca turística: ‘Berga és natura, és aventura’. L’Ajuntament ha vist la necessitat de disposar d’una marca pròpia per potenciar la ciutat i fomentar el turisme. Després d’un estudi fet per l’empresa Magma, s’ha apostat per un nou model turístic que atorgui una posició competitiva tenint en compte que Berga disposa dels atractius necessaris per ser un destí viable per la seva diversitat i riquesa patrimonial, la bellesa del paisatge, la suavitat del clima i la proximitat amb Barcelona i la seva àrea metropolitana. I no només Berga, sinó també les poblacions del voltant com Avià, Capolat, Cercs i Castellar del Riu; els cinc municipis que fa uns dies rebien el certificat de Destinació de Turisme Familiar.

Presentació Marca PatumUna radiografia que ha permès establir com a punts forts la singularitat, l’autenticitat, la riquesa natural i la cultura popular per determinar com a públic objectiu el procedent de Barcelona i de l’àrea metropolitana, un públic familiar, o esportiu. En definitiva, turistes que busquen experiències diferents, segons ha explicat Marta Artigas, del departament de màrqueting i comunicació de l’empresa Magma.

La marca està formada pel logotip ‘Berga’, per un lema principal ‘és natura, és aventura’ i per un símbol, que són dos cercles sobreposats, com a representació de l’àmplia pluralitat de tot allò que la destinació Berga significa: posicionament respecte l’alt i el baix Berguedà, punt de trobada entre la plana i la muntanya, tradició i modernitat. A més, hi ha lemes secundaris partint de la base ‘Berga és’ com ara ‘Berga és passió, és superació’, ‘Berga és cuina, és plaer’, ‘Berga és Patum, és Patrimoni’.

La creació de la marca s’inclou en una partida de 60.000 euros que l’Ajuntament ha destinat aquest any a diferents accions turístiques, i que ha finançat íntegrament la Diputació de Barcelona. Entre d’altres, s’hi ha englobat també la creació de la nova pàgina web de l’Oficina de Turisme de Berga que ja fa mesos que està en funcionament; i hi ha previst elaborar un pla d’acció de la nova marca turística.

 

Nova web de l’Oficina de Turisme de Berga

La nova pàgina web de l’Oficina de Turisme de Berga, www.turismeberga.cat, ha permès modernitzar un web que havia quedat obsolet. Permet consultar informació bàsica com què fer a la ciutat, l’agenda d’activitats, informació de Berga i dels municipis que l’envolten, amb allotjaments, restaurants, empreses d’activitats d’oci… És una pàgina web visualment atractiva, amb la pàgina inicial tipus portal, fàcil de navegar, intuïtiva, i adaptable a diferents dispositius (ordinador, tauletes, mòbils…).

 

FOTO: D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Jaume Vegas, regidor de Turisme de Berga; Marta Freixa, tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Berga; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Marta Artigas, del departament de màrqueting i comunicació de l’empresa Magma; i Alba Perarnau, de l’Oficina de Turisme de Berga. Han presentat la marca turística. AUTOR: Ricard Codina

X