El projecte ‘Mou-te’ ha permès que 40 persones pal·liessin els efectes de l’atur amb la pràctica esportiva

‘No estiguis parat. Mou-te’ ha permès mantenir actives a 40 persones aquest darrer trimestre de l’any, gràcies a una nova edició (la tercera) del projecte ‘Mou-te’ que promou el Servei d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments del Berguedà, i l’assessorament tècnic i professional d’AlterSport i Berga Resort.

moute2 (Medium)L’objectiu és combatre els efectes de la inactivitat i provocar un canvi d’actitud a l’hora d’encarar la situació d’atur a través de la pràctica de l’esport. Persones a l’atur de diferents municipis de la comarca (Bagà, Cercs, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Avià, Berga, Casserres, Puig-reig, Gironella) han fet activitats com caminades actives-culturals, activitats de sala (pilates, salut postural, tonificació); tallers de relaxació, activitats aquàtiques (aquagim) i TIC (tecnologia al servei de l’activitat física).

Durant el projecte s’han treballat valors i aspectes presents tant en l’activitat física, en l’activitat laboral o en la recerca de feina, com la iniciativa, la constància, la tolerància a l’esforç, l’automotivació, el compromís amb el grup i la predisposició a l’aprenentatge. En aquest sentit, els participants al projecte han demostrat un canvi pel que fa a l’estat físic i a l’actitud, més positiva i activa, per fer front a la situació d’atur, introduint també hàbits saludables i estimulants.