Més de 200 persones del Berguedà s’autoinculpen per haver participat al 9-N

Més de 200 persones han respost a la crida de l’ANC (l’Assemblea Nacional Catalana del Berguedà) per autoinculpar-se per haver participat a la consulta del 9-N. La cua era notòria davant dels jutjats de Berga per lliurar el document que certificava haver pres part a la convocatòria del 9 de novembre.

autoinculpacio jutjat berga (3)L’assemblea s’ha mostrat satisfeta amb la resposta berguedana, tal com ha confirmat a Ràdio Berga i a AquíBerguedà.cat Antoni Cornudella, membre del Secretariat Nacional de l’ANC a la Catalunya central: “la xifra és fantàstica, estem molt contents”.

Entre les persones que s’han autoinculpat hi havia l’alcalde de Berga i delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, regidors de l’Ajuntament de Berga, representants d’altres partits i empresaris i particulars.

Juli Gendrau ha argumentat per què s’autoinculpa:

El Berguedà s’ha sumat a la iniciativa que ja es va estenent per tot Catalunya per protestar contra les querelles al president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega; i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

autoinculpacio jutjat berga (1)Amb aquest gest, segons ha argumentat Cornudella es volen ressaltar tres motius: “volem donar suport a la presidència de la Generalitat i les institucions catalanes. També volem demostrar que a l’estat espanyol hi ha una manca de garanties democràtiques. I per últim, denunciar que no hi ha separació del poder polític i el judicial”.

FOTOS: Cues als jutjats de Berga aquest matí de dimarts. AUTOR: Ricard Codina

Autoinculpacions a la Catalunya central

A la Catalunya central, aquest acte d’autoinculpació es va fer ahir dilluns a Igualada, avui dimarts a Berga, aquest dissabte es farà als jutjats de Manresa, i la setmana que ve a Solsona.

 

X