Berga, Societat

La cavalcada de Berga segueix el patró de l’any passat, sortirà a 2/4 de 6 de la plaça Gernika i farà el recorregut habitual

Els tres Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar, arriben aquest dilluns, 5 de gener, a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya. Ses Majestats arribaran carregats de regals per repartir entre els més menuts. Prèviament, hi haurà les tradicionals cavalcades, que faran sortir al carrer centenars d’infants i adults. Les cares d’innocència, d’il·lusió i de felicitat dels nens i nenes seran les protagonistes. Es viurà una nit màgica. I les poblacions ja ho tenen tot a punt per rebre els Reis d’Orient, acompanyats de patges i carrosses.

A Berga, la cavalcada començarà a 2/4 de 6 de la tarda des de la plaça Gernika, i farà el recorregut habitual: plaça Gernika, carrer Pere II, Mestre Pedret, carrer Salvador Espriu, Albéniz, carrer Pere III, carretera de Sant Fruitós, carrer del Roser, Plaça de la Creu, Carrer Major, i arribada a la Plaça de Sant Pere, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran l’adoració al pessebre.

Un cop feta l’adoració al Nen Jesús, els Reis d’Orient pujaran al balcó de l’Ajuntament i dirigiran unes paraules a la ciutadania. Seguidament rebran els infants a la Sala de Plens.

Una cavalcada que s’espera que, com cada any, sigui molt concorreguda. També serà molt participada, amb més de 250 persones entre patges, acompanyants de cada Rei i la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, que també hi prenen part.

A banda de la cavalcada a Berga, Melcior, Gaspar i Baltasar passaran per molts altres municipis del Berguedà. Pots consultar a l’apartat d’agenda els horaris de les cavalcades a la comarca.

Cavalcada Reis d'Orient

Comentaris