El Consell Comarcal del Berguedà sol·licita ajuts al Catàleg de Serveis de la Diputació per a la redacció del Pla Especial de la Baells

Els ajuntaments del Berguedà i el Consell Comarcal ultimen aquests dies les peticions que presentaran a la Diputació de Barcelona per ser incloses en el Catàleg de Serveis 2015, una eina de la Diputació que permet dotar als ens locals i comarcals de recursos tècnics, econòmics i materials. Segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, “fins al 20 de gener podem presentar propostes de redacció de plans, projectes, també temes de desenvolupament i sistemes de gestió…”. A partir d’aquí, la Diputació en fa la valoració tècnica i determina la concessió dels ajuts perquè de cara a la primavera es puguin començar a executar. Es valoren en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació.

El Consell Comarcal del Berguedà, per exemple, sol·licitarà la redacció del Pla Especial de la Baells. Tal com ha recordat Sergi Roca, “l’any passat ja vam signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i amb el departament de Territori i Sostenibilitat, i volem continuar potenciant el pantà perquè sigui un pol d’atracció d’activitat econòmica i turística”. En una altra ordre de coses, el Consell també farà peticions relacionades amb temes de serveis socials, i per a altres programes de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

30 milions d’inversió

El Catàleg de Serveis de la Diputació ha ofert 4,51 milions d’euros aquest mandat al Berguedà (sense comptar aquest 2015 que encara no s’ha fixat la partida econòmica). Diners que és només una part de la inversió que la Diputació ha fet el mandat 2012-2015, que puja a més de 30 milions d’euros.

 

FOTO: El president de la Diputació, Salvador Esteve (al centre), va ser ahir a Berga per presentar el Catàleg de Serveis i les inversions al territori.  AUTOR: Diputació de Barcelona