El Berguedà participa en el programa Aracoop per fomentar la creació d’empreses d’economia social i cooperatives

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ja fa temps que treballa per fomentar la creació i el creixement d’empreses d’economia social i cooperativa a la comarca. Una de les accions per incentivar aquesta branca empresarial és el programa Aracoop, i l’Agència participarà en la segona edició d’aquest programa impulsat per la Generalitat.

L’Aracoop és un programa marc de cooperació públic-privat del programa Catalunya-Emprèn, amb la participació de la Confederació i les federacions de cooperatives i la col·laboració de més de 80 entitats i institucions compromeses amb els seus objectius.

El servei d’Innovació i Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà treballarà per ampliar i actualitzar el posicionament i la presència social de les empreses d’economia social i cooperativa del Berguedà, afavorir-ne la creació, i enfortir-ne la viabilitat i sostenibilitat.

El nou programa Aracoop incorpora novetats respecte la primera edició. Aquest any s’ha ampliat l’abast d’algunes accions com ara la formació directiva o els tallers per aprendre el model d’empresa cooperativa a l’escola. També s’han incorporat noves activitats com són l’acompanyament a empreses per l’avaluació d’indicadors de sostenibilitat i la realització de tallers per innovar i produir. A més, es duran a terme accions d’acompanyament i el suport per fer viable nous projectes emprenedors, debats per compartir el futur model d’economia social i cooperativa, i formació en els àmbits jurídic i fiscal. I l’Aracoop també inclou formació per a directors, socis i membres de consells rectors d’empreses per millorar les competències professionals, de gestió i de sistemes de finançament.

El cooperativisme guanya pes al Berguedà

Aquest passat 2014 s’han atès un 63% més de persones interessades en la creació de cooperatives i economia social, segons dades de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Així com també han crescut les accions de consolidació i assessorament també han crescut, en un 40-45%. A més, s’han creat tres associacions; una cooperativa gran, amb 14 socis; i s’ha seguit treballant amb autònoms. “La línia és ascendent i cal seguir-la treballant i potenciant”, ha comentat Jordi Escudero.

 

X