Bagà presenta el documental televisiu ‘El Camí dels Càtars’ amb un protagonisme destacat del municipi

Bagà tindrà un protagonisme central en la sèrie documental ‘El Camí dels Càtars’, que es presenta a la vila aquest dissabte. El document visual, dividit en 8 capítols, s’emetrà per la xarxa de televisions locals i pretén ser una eina de dinamització i difusió de la gastronomia, patrimoni, història i senderisme de la comarca aprofitant el GR 107 com a eix vertebrador.

La presentació es farà al Casal de la Vila de Bagà, a les 7 del vespre d’aquest dissabte 7 de febrer. En cadascun dels capítols, el programa televisiu tindrà com a punt de sortida el Centre Medieval i dels Càtars, situat al municipi baganès. Així es vol potenciar “el que és el Camí dels Bons Homes, però també el que és la comarca i Bagà, al llarg de diferents trams del camí”. Ho ha explicat l’historiador Pere Cascante a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

L’Ajuntament de Bagà organitza la presentació d’aquesta sèrie, que s’emetrà per la xarxa de televisions locals a partir ja d’aquest mes de febrer i que pretén ser també una eina que recordi el potencial turístic i patrimonial de la comarca, no només als forans sinó també als propis berguedans.

Els capítols tindran, segons ha assegurat Cascante: història, vivències, turisme, cultura i naturalesa. També hi haurà escenes de recreació històrica. I gastronomia. El documental recorre, de fet, el patrimoni de la comarca i trams del camí dels Bons Homes però també recupera elements de la gastronomia medieval amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

FOTO: Moment de la filmació de la sèrie. AUTOR: CamídelsBonsHomes.com

X